![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kaastaart, Frankrijk ![]() 250 g bloem 5 g zout 125 g boter in kleine stukjes gesneden 5 cl water 1 eigeel 1 epoisses-kaasje (250 g) 1 appel 100 g gekookte ham 3 eieren 50 cl room ![]() Bereiding Doe de bloem, het zout, de stukjes boter en het eigeel in een kom en meng ze. Voeg 5 cl water toe en kneed tot het deeg een samenhangend geheel is. Kneed niet langer dan nodig. Maak een bol van het deeg en wikkel die in plastic folie. Laat het deeg een 1/2 uur in de koelkast rusten. Snijd een gewassen, ongeschilde appel in blokjes. Snijd de gekookte ham in stukjes. Klop in een kom 3 eieren los. Voeg 50 g room en een snuf nootmuskaat toe en meng ze met de eieren. Verwam de oven voorop 180 C. Rol het deeg uit en bekleed er een taartvorm (bodem plus rand) mee. Prik met een vork op meerdere plaatsen het deeg door. Verdeel de stukjes appel en de stukjes ham gelijkmatig over het deeg. Verdeel de kaas over de ham-appellaag. Giet er tenslotte het ei-crème mengsel over. Zet de taart in de voorverwarmde oven en stel de baktijd in op 30 minuten. Epoisses is een koemelk-kaas met een grillige rode korst. Deze wordt tijdens de rijping meerdere keren gewassen met Marc (een distillaat van vergiste restanten van uitgeperste druiven), waardoor een sterk en vol pikant aroma ontstaat. Het kaas smelt op de tong en heeft een smaak die licht zout en melkachtig is. Een rijpe epoisses loopt direct na het aansnijden uit. De kaas in afgepaste blokjes snijden, is dan ook lastig. Naast een (kaas)mesje kan ook een lepeltje voor het verdelen handig zijn.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|