![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 2 à 3 p., Tanzania 1 grote snapper of roodbaars 1 citroen 3 el plantaardige olie 1 ui, fijngesneden 3 el currypoeder 400 g tomaatblokjes 1 volle el zachte pindakaas, bij voorkeur ongezouten 1/2 groene paprika, in lange repen gesneden een stukje verse gember, geraspt 1 verse groene chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden 6 dl visbouillon 1 el fijngesneden verse koriander zout en versgemalen zwarte peper Bereiding Kruid de vis met zout en peper. Leg de vis in een schaal en knijp er het sap van een halve citroen over uit. Bedek de schaal met clingfilm en laat de vis op een koele plaat een paar uur marineren. Verhit de olie in een pan en bak er de ui en knoflook een minuut of 5 in. Draai het vuur laag en voeg het currypoeder toe. Bak het even al roerend mee. Voeg de stukjes tomaat toe en vervolgens de pindakaas. Meng alle ingrediënten goed. Voeg de groene paprika, de gember, de chilipeper en de bouillon toe. Roer nog eens flink en laat het geheel 10 minuten zachtjes garen. Snijd de vis in stukken en doe ze in de pan. Laat de vis in de saus garen (ca 20 minuten). Schep de vis met een schuimspaan op een bord. Roer de koriander door de saus en kruid de saus bij, indien nodig of gewenst, met peper en zout. Doe de stukken vis terug in de pan en laat ze weer op temperatuur komen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|