R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
TANZANIAANSE VISCURRY
2 à 3 p., Tanzania

1 grote snapper of roodbaars
1 citroen
3 el plantaardige olie
1 ui, fijngesneden
3 el currypoeder
400 g tomaatblokjes
1 volle el zachte pindakaas, bij voorkeur ongezouten
1/2 groene paprika, in lange repen gesneden
een stukje verse gember, geraspt
1 verse groene chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden
6 dl visbouillon
1 el fijngesneden verse koriander
zout en versgemalen zwarte peper


Bereiding


Kruid de vis met zout en peper. Leg de vis in een schaal en knijp er het sap van een halve citroen over uit. Bedek de schaal met clingfilm en laat de vis op een koele plaat een paar uur marineren.

Verhit de olie in een pan en bak er de ui en knoflook een minuut of 5 in.
Draai het vuur laag en voeg het currypoeder toe. Bak het even al roerend mee.
Voeg de stukjes tomaat toe en vervolgens de pindakaas. Meng alle ingrediënten goed.
Voeg de groene paprika, de gember, de chilipeper en de bouillon toe. Roer nog eens flink en laat het geheel 10 minuten zachtjes garen.
Snijd de vis in stukken en doe ze in de pan. Laat de vis in de saus garen (ca 20 minuten). Schep de vis met een schuimspaan op een bord.
Roer de koriander door de saus en kruid de saus bij, indien nodig of gewenst, met peper en zout.

Doe de stukken vis terug in de pan en laat ze weer op temperatuur komen.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________