R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 TANZANIAANSE RIJST
4 p., Tanzania





350 g basmatirijst
3 el plantaardige olie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
750 ml groentenbouillon of water
115 g mais
1/2 rode of groene paprika
1 grote wortel, geraspt
peper en zout


Bereiding


Was de rijst in een zeef onder koud stromend water. Laat de rijst vervolgens een kwartier uitdruppen.

Verhit de olie in een grote pan en bak er op middelhoog vuur de stukjes ui een paar minuten in tot ze zacht xijn.
Voeg de rijst toe en roerbak die 10 minuten.
Voeg de knoflook, de bouillon of het water en zout toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
Laat de rijst 5 minuten op hoog vuur koken.
Draai het vuur laag en laat de rijst met het deksel op de pan 10 minuten garen.

Strooi de mais over de rijst, vervolgens de paprika en dan de geraspte wortel. Plaats het deksel weer op de pan en laat de rijst op laag vuur verder stomen tot die helemaal gaar is.

Meng de rijst en de andere ingrediënten met een vork. Direkt serveren.


Info















Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________