![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Tanzania ![]() 350 g basmatirijst 3 el plantaardige olie 1 ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, geperst 750 ml groentenbouillon of water 115 g mais 1/2 rode of groene paprika 1 grote wortel, geraspt peper en zout Bereiding Was de rijst in een zeef onder koud stromend water. Laat de rijst vervolgens een kwartier uitdruppen. Verhit de olie in een grote pan en bak er op middelhoog vuur de stukjes ui een paar minuten in tot ze zacht xijn. Voeg de rijst toe en roerbak die 10 minuten. Voeg de knoflook, de bouillon of het water en zout toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de rijst 5 minuten op hoog vuur koken. Draai het vuur laag en laat de rijst met het deksel op de pan 10 minuten garen. Strooi de mais over de rijst, vervolgens de paprika en dan de geraspte wortel. Plaats het deksel weer op de pan en laat de rijst op laag vuur verder stomen tot die helemaal gaar is. Meng de rijst en de andere ingrediënten met een vork. Direkt serveren.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|