![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Tanzania ![]() 450 g witte visfilet (kabeljauw of schelvis) 1 el limoen- of citroensap 1/2 tl knoflookpoeder of 1 teen knoflook 1 tl kaneel 1/2 tl gedroogde tijm 1/2 tl paprika 1/2 tl gemalen zwarte peper gekruide bloem (bloem gemengd met peper en zout) plantaardige olie zout voor de saus: 25 g boter of margarine 1 ui, fijngesneden 1 teen knoflook, geperst 300 ml kokosmelk 115 g verse spinazie, fijngesneden 225 à 275 gepelde garnalen 1 verse rode chilipeper, van zaad ontdaan en fijngesneden. Bereiding Meng de knoflook, kaneel, tijm, paprika, zwarte peper en zout en strooi het mengsel over de visfilet. Bedek de vis met clingfilm. Laat de vis in de koelkast zeker 2 uur marineren. Maak ondertussen de saus. Verhit de boter of margarine in een grote pan en bak er de ui en de knoflook in tot de stukjes ui zacht zijn (ca 5 minuten). Roer regelmatig. Breng in een andere pan de kokosmelk met de spinazie aan de kook. Laat het geheel zachtjes een paar minuten koken tot de spinazie geslonken is. Terzijde zetten en wat af laten koelen. Pureer het spinaziemengsel (staafmixer) en voeg het aan de pan met ui toe. Voeg ook de garnalen en de chilipeper toe. Breng het geheel aan de kook en draai dan het vuur laag. Laat de garnalen een paar minuten garen. Terzijde zetten. Snijd de gemarineerde visfilet in stukken van 5 centimeter en haal ze door de gekruide bloem. Verhit wat olie in een ruime koekenpan en bak er de stukken vis in, 2 à 3 minuten aan ieder kant. Schik de vis op een voorverwarmde serveerschaal. Breng de saus weer op temperatuur en giet die gedeeltelijk over de vis. Doe de resterende saus in een sauskom en zet die op tafel.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|