R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 TANZANIAANSE GEBAKKEN VIS MET KOKOSSAUS
4 p., Tanzania





450 g witte visfilet (kabeljauw of schelvis)
1 el limoen- of citroensap
1/2 tl knoflookpoeder of 1 teen knoflook
1 tl kaneel
1/2 tl gedroogde tijm
1/2 tl paprika
1/2 tl gemalen zwarte peper
gekruide bloem (bloem gemengd met peper en zout)
plantaardige olie
zout

voor de saus:
25 g boter of margarine
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
300 ml kokosmelk
115 g verse spinazie, fijngesneden
225 à 275 gepelde garnalen
1 verse rode chilipeper, van zaad ontdaan en fijngesneden.


Bereiding


Meng de knoflook, kaneel, tijm, paprika, zwarte peper en zout en strooi het mengsel over de visfilet.
Bedek de vis met clingfilm. Laat de vis in de koelkast zeker 2 uur marineren. Maak ondertussen de saus.

Verhit de boter of margarine in een grote pan en bak er de ui en de knoflook in tot de stukjes ui zacht zijn (ca 5 minuten). Roer regelmatig.

Breng in een andere pan de kokosmelk met de spinazie aan de kook. Laat het geheel zachtjes een paar minuten koken tot de spinazie geslonken is. Terzijde zetten en wat af laten koelen.

Pureer het spinaziemengsel (staafmixer) en voeg het aan de pan met ui toe. Voeg ook de garnalen en de chilipeper toe.
Breng het geheel aan de kook en draai dan het vuur laag.  Laat de garnalen een paar minuten garen. Terzijde zetten.

Snijd de gemarineerde visfilet in stukken van 5 centimeter en haal ze door de gekruide bloem.
Verhit wat olie in een ruime koekenpan en bak er de stukken vis in,  2 à 3 minuten aan ieder kant.
Schik de vis op een voorverwarmde serveerschaal.
Breng de saus weer op temperatuur en giet die gedeeltelijk over de vis. Doe de resterende saus in een sauskom en zet die op tafel.


Info








Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________