R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
TANKORA

specerijenmix, Ghana




 
1 kop geroosterde ongezouten pinda's
1/2 kop onbewerkte maiskorrels
1 tl knoflookzout
1 tl nootmuskaat
1 tl gemalen gember
1 tl cayennepeper
1 tl gerookte paprika
1 tl uienpoeder (optioneel)
1 tl gemalen zwarte peper
1 tl zout
1 tl gedroogde garnaal


bereiding


Vehit op middelhoog vuur een kleine droge koekenpan en rooster er de maiskorrels in tot ze (licht)bruin worden en geur afgeven. Schud de pan regelmatig om verbranding te voorkomen.

Neem de pan van het vuur en "giet" de geroosterde maiskorrels in de foodprocessor. Voeg er de pinda's en alle andere ingrediënten aan toe.
Puls de ingrediënten tot een kruimelige, losse substantie.
Puls niet langer dan strikt nodig is anders eindig je met "spicy" pindakaas.


info


"Tankora" is een Ghanese specerijenmix. 

De mix is de grote troef van "kyinkyinga", Ghana's meest geliefde "streetfood".  Misschien is de mix te vinden in een of andere Afrikaanse voedingwinkel maar zelf de mix bereiden is een makkie.

Tankora is nauw verwant aan Nigeriaanse "suya of yaji spice".


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________