|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
mandarijnpudding, 4 à 6 p., Verenigde Staten 1/2 kop suiker 3 el maizena een beetje zout 2 koppen (480 ml) vers mandarijnensap 2 à 3 mandarijnen 3 eieren 3 el boter 1 el vers citroensap 1/4 tl vanille-extract slagroom, gezoet voor de garnering: blaadjes munt mandarijnrasp Bereiding Meng de suiker, de maizena en wat zout in een pan met dikke bodem. Voeg het mandarijnsap toe en roer het door het mengsel. Schil met een dunschiller een kwart mandarijntje en voeg het stuk of de de stukjes schil aan het pannetje toe. Breng de inhoud van het pannetje op middellaag vuur langzaam aan de kook. Roer af en toe. Laat het mengsel, terwijl je continu roert, koken tot het dik is en bubbelt (ca 1 minuut). Neem het pannetje van het vuur. Klop in een kom de eieren schuimig. Klop geleidelijk 1/4 deel van het hete mandarijnsapmengsel door de eieren. Voeg het mandarijn -eimengsel aan het pannetje met het mandarijnsapmengsel toe. Klop daarbij continu. Breng de inhoud van het pannetje weer aan de kook en laat het op laag vuur - blijf roeren - dikker worden (ca 2 minuten). Giet/schep het mengsel in een middelgrote kom en roer er de boter, het citroensap en het vanille-extract door. Roer tot de boter gesmolten is. Verwijder de stukjes schil uit het mengsel. Pel de 2 mandarijntjes en verdeel ze in partjes. Schep de partjes door de mandarijnencustard. Bedek de kom snel met plastic folie om de vorming van een vel te voorkomen. Zet de kom in de koelkast en laat de mandarijnenpudding 2 uur afkoelen en verder opstijven. Serveer de pudding met gezoete, geklopte slagroom en garneer die met wat mandarijnrasp en mintblad. De tangerine is een mandarijn-variant of een nauw aan de mandarijn verwante soort. De "gewone" mandarijn is iets zoeter. Met de toevoeging van een beetje citroensap is er wat de smaak beref nauwelijks verschil meer.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |