R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten

























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
TANGERINE PUDDING
mandarijnpudding, 4 à 6 p., Verenigde Staten





1/2 kop suiker
3 el maizena
een beetje zout
2 koppen (480 ml) vers mandarijnensap
2 à 3 mandarijnen
3 eieren
3 el boter
1 el vers citroensap
1/4 tl vanille-extract
slagroom, gezoet

 voor de garnering:
blaadjes munt
mandarijnrasp


Bereiding

Meng de suiker, de maizena en wat zout in een pan met dikke bodem.
Voeg het mandarijnsap toe en roer het door het mengsel.
Schil met een dunschiller een kwart mandarijntje en voeg het stuk of de de stukjes schil aan het pannetje toe.

Breng de inhoud van het pannetje op middellaag vuur langzaam aan de kook. Roer af en toe.
Laat het mengsel, terwijl je continu roert, koken tot het dik is en bubbelt (ca 1 minuut).
Neem het pannetje van het vuur.

Klop in een kom de eieren schuimig.
Klop geleidelijk 1/4 deel van het hete mandarijnsapmengsel door de eieren.
Voeg het mandarijn -eimengsel aan het pannetje met het mandarijnsapmengsel toe. Klop daarbij continu.

Breng de inhoud van het pannetje weer aan de kook en laat het op laag vuur - blijf roeren -  dikker worden (ca 2 minuten).

Giet/schep het mengsel in een middelgrote kom en roer er de boter, het citroensap en het vanille-extract door. Roer tot de boter gesmolten is.
Verwijder de stukjes schil uit het mengsel.

Pel de 2 mandarijntjes en verdeel ze in partjes. Schep de partjes door de mandarijnencustard.
Bedek de kom snel met plastic folie om de vorming van een vel te voorkomen.
Zet de kom in de koelkast en laat de mandarijnenpudding 2 uur afkoelen en verder opstijven.

Serveer de pudding met gezoete, geklopte slagroom en garneer die met wat mandarijnrasp en mintblad.


Info

De tangerine is een mandarijn-variant of een nauw aan de mandarijn verwante soort. De "gewone" mandarijn is iets zoeter. Met de toevoeging van een beetje citroensap is er wat de smaak beref nauwelijks verschil meer.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________