R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
 TAJINE VAN KIP MET GROENTEN
hoofdgerecht, 4 p., Marokko





600 g kipfilet, in stukken
3 middelgrote wortels, in schijfjes
1 grote aardappel, in schijfjes van 1 cm dik
1 à 2 groene paprika's, in reepjes of blokjes
2 rode uien, in ringen van 1 cm dik
2 tl paprikapoeder
2 tenen knoflook, geperst
een stukje verse gember (2 1/2 cm), geraspt
2 tomaten, in schijfjes van 1 cm dik
1/2 blokje kippenbouillon, verkruimeld
zout en versgemalen peper, naar smaak
een plukje saffraan
een handvol ontpitte, groene olijven
8 el olijfolie
1/4 kop wate


Bereiding


Schenk 4 eetlepels olie in een tajineschaal en leg er in een egale laag de schijfjes wortel in.

Leg achtereenvolgens in lagen de stukken kip, de schijfjes aardappel, de paprikareepjes, de uiringen en de schijfjes tomaat in de schaal en verdeel er de geperste knoflook, de geraspte gember, het verkruimelde bouillonblokje en de olijven over.
Strooi er zout en peper over, sprenkel er de in heet water geweekte safraan én 2 eetlepels olijfolie over en giet er 1/4 kop water bij.

Sluit de tagine en zet die afhankelijk van de soort op een matig vuur op het fornuis of in de op 140 C, hooguit 150 C voorverwarmde oven.
Reken voor het garen op het fornuis 45 à 60 minuten en voor garen in de oven 1 1/2 uur.

Draai het vuur uit onder de tajine of neem die uit de oven.

Sprenkel 2 eetlepels olie over het gerecht en sluit de tajine.
Laat de tajine voor het serveren wat afkoelen.


Info


In de spits toelopende vorm van de Noord-Afrikaanse tajine condenseert de damp tijdens het garen of stoven.
Die condens zorgt ervoor dat de ingrediënten voortdurend bevochtigd worden en dat alle smaken en aroma’s behouden blijven.

Wie eenmaal met een tajine heeft "gekookt" zal die niet meer willen missen.
 



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________