|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, 4 p., Marokko 600 g kipfilet, in stukken 3 middelgrote wortels, in schijfjes 1 grote aardappel, in schijfjes van 1 cm dik 1 à 2 groene paprika's, in reepjes of blokjes 2 rode uien, in ringen van 1 cm dik 2 tl paprikapoeder 2 tenen knoflook, geperst een stukje verse gember (2 1/2 cm), geraspt 2 tomaten, in schijfjes van 1 cm dik 1/2 blokje kippenbouillon, verkruimeld zout en versgemalen peper, naar smaak een plukje saffraan een handvol ontpitte, groene olijven 8 el olijfolie 1/4 kop wate Bereiding Schenk 4 eetlepels olie in een tajineschaal en leg er in een egale laag de schijfjes wortel in. Leg achtereenvolgens in lagen de stukken kip, de schijfjes aardappel, de paprikareepjes, de uiringen en de schijfjes tomaat in de schaal en verdeel er de geperste knoflook, de geraspte gember, het verkruimelde bouillonblokje en de olijven over. Strooi er zout en peper over, sprenkel er de in heet water geweekte safraan én 2 eetlepels olijfolie over en giet er 1/4 kop water bij. Sluit de tagine en zet die afhankelijk van de soort op een matig vuur op het fornuis of in de op 140 C, hooguit 150 C voorverwarmde oven. Reken voor het garen op het fornuis 45 à 60 minuten en voor garen in de oven 1 1/2 uur. Draai het vuur uit onder de tajine of neem die uit de oven. Sprenkel 2 eetlepels olie over het gerecht en sluit de tajine. Laat de tajine voor het serveren wat afkoelen. In de spits toelopende vorm van de Noord-Afrikaanse tajine condenseert de damp tijdens het garen of stoven. Die condens zorgt ervoor dat de ingrediënten voortdurend bevochtigd worden en dat alle smaken en aroma’s behouden blijven. Wie eenmaal met een tajine heeft "gekookt" zal die niet meer willen missen. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |