|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
Marokko, hoofdgerecht, 4 p 500 g kalkoenfilet 12 dadels zonder pit, in stukjes 3 el verse koriander een paar zoete aardappelen 2 uien 1 tl gemberpoeder 1 tl gemalen komijn 1 tl gemalen kurkuma olijfolie peper en zout Bereiding Schil de aardappels en snijd ze in dunne schijfjes. Snijd de kalkoenfilet in repen. Verhit wat olijfolie in een tajine en bak daarin het kalkoenvlees aan samen met de gehakte uien, fijngehakte koriander, komijn, kurkuma, zout en peper. Voeg er de aardappelschijfjes aan toe, de dadels en een flink glas water. Laat het gerecht ongeveer 3 kwartier in de gesloten tajine sudderen. Serveer er Marokkaans brood bij en één of meer Marokkaanse salades. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |