R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
TAJINE VAN KALKOEN MET ZOETE AARDAPPELS
Marokko, hoofdgerecht, 4 p

reeks 515 (141K)



500 g kalkoenfilet
12 dadels zonder pit, in stukjes
3 el verse koriander
een paar zoete aardappelen
2 uien
1 tl gemberpoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen kurkuma
olijfolie
peper en zout


Bereiding


Schil de aardappels en snijd ze in dunne schijfjes. Snijd de kalkoenfilet in repen.
Verhit wat olijfolie in een tajine en bak daarin het kalkoenvlees aan samen met de gehakte uien, fijngehakte koriander, komijn, kurkuma, zout en peper.
Voeg er de aardappelschijfjes aan toe, de dadels en een flink glas water.
Laat het gerecht ongeveer 3 kwartier in de gesloten tajine sudderen.
Serveer er Marokkaans brood bij en één of meer Marokkaanse salades.


 
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________