|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kip-filodeegtajine, 6 à 8 p.,Tunesië 1 k kippendijen, met vel en botten 3 uien, gepeld en in stukjes gesneden 1 à 2 tl fijngestampte safraandraadjes gemengd met wat heet water óf 1/2 tl versgemalen nootmuskaat 200 à 250 ml water 12 vellen filodeeg 100 g gruyère of een andere harde kaas, geraspt 4 grote eieren, geklopt zout en versgemalen peper 250 g ricotta 2 eidooiers, gemengd met 1 à 2 tl olie plantaardige olie voor het bakken en voor het bestrijken van de filodeegvellen en de schaal. Bereiding Bak in een ruime pan de uien een paar minuten in een beetje olie tot ze zacht geworden zijn. Voeg de kippendijen toe en het water en breng dat aan de kook. Draai het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat de kippendijen garen. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van het vlees. Draai de kippendijen een paar keer om. Verwarm de oven voor op 190 C. Verwijder het vel van de kippendijen en haal het vlees van de botten. Doe het vlees in een kom. Voeg er de uien aan toe. Doe het saffraanmengsel bij de kip en voeg er de geraspte kaas aan toe plus 2 à 3 eetlepels water. Meng de ingrediënten. Roer er vervolgens de geklopte eieren door en kruid het geheel met peper en zout. Vet een taart- of quichebakvorm in met olie. Neem 6 vellen filodeeg en bekleed er de bakvorm mee. Draai de vorm steeds 1/6 deel voor je er een volgend vel op legt. Zorg dat 1/3 deel van iedere vel fylodeeg over de rand van de bakvorm hangt. Vergeet niet ieder deegvel met wat olie te bestrijken nadat je het op de bakvorm hebt gelegd. Schep het grootste deel van het kipmengsel op de met filodeeg beklede vorm en breng daar een laagje ricotta op aan. Schep daar de rest van het kipmengsel op. Vouw het over de rand hangende deeg nu over de vulling naar het midden toe zodat je een gesloten taart krijgt. Leg voor een stevige bovenkant nog 4 vellen filodeeg op de "taart". Laat de vellen wat verspringen. Heet serveren. Snijd tajine malsouka als een taart in punten. Tunesische tajine malsouka lijkt sterk op Marokkaanse "bisteeya" zonder alle poedersuiker. We kennen tajinegerechten vooral als stevige, kruidige en vaak ook fruitige gerechten. Dat gaat voor Tunesische tajines niet altijd op.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|