R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
TAJINE MALSOUKA
kip-filodeegtajine, 6 à 8 p.,Tunesië





1 k kippendijen, met vel en botten
3 uien, gepeld en in stukjes gesneden
1 à 2 tl fijngestampte safraandraadjes gemengd met wat heet water óf 1/2 tl versgemalen nootmuskaat
200 à 250 ml water
12 vellen filodeeg
100 g gruyère of een andere harde kaas, geraspt
4 grote eieren, geklopt
zout en versgemalen peper
250 g ricotta
2 eidooiers, gemengd met 1 à 2 tl olie
plantaardige olie voor het bakken en voor het bestrijken van de filodeegvellen en de schaal.


Bereiding


Bak in een ruime pan de uien een paar minuten in een beetje olie tot ze zacht geworden zijn.
Voeg de kippendijen toe en het water en breng dat aan de kook.
Draai het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat de kippendijen garen. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van het vlees. Draai de kippendijen een paar keer om.
Verwarm de oven voor op 190 C.

Verwijder het vel van de kippendijen en haal het vlees van de botten. Doe het vlees in een kom. Voeg er de uien aan toe.
Doe het saffraanmengsel bij de kip en voeg er de geraspte kaas aan toe plus 2 à 3 eetlepels water. Meng de ingrediënten.
Roer er vervolgens de geklopte eieren door en kruid het geheel met peper en zout.

Vet een taart- of quichebakvorm in met olie.
Neem 6 vellen filodeeg en bekleed er de bakvorm mee. Draai de vorm steeds 1/6 deel voor je er een volgend vel op legt.
Zorg dat 1/3 deel van iedere vel fylodeeg over de rand van de bakvorm hangt.
Vergeet niet ieder deegvel met wat olie te bestrijken nadat je het op de bakvorm hebt gelegd.
Schep het grootste deel van het kipmengsel op de met filodeeg beklede vorm en breng daar een laagje ricotta op aan. Schep daar de rest van het kipmengsel op.
Vouw het over de rand hangende deeg nu over de vulling naar het midden toe zodat je een gesloten taart krijgt.
Leg voor een stevige bovenkant nog 4 vellen filodeeg op de "taart". Laat de vellen wat verspringen.

Heet serveren. Snijd tajine malsouka als een taart in punten.


Info


Tunesische tajine malsouka lijkt sterk op Marokkaanse "bisteeya" zonder alle poedersuiker.
We kennen tajinegerechten vooral als stevige, kruidige en vaak ook fruitige gerechten. Dat gaat voor Tunesische tajines niet altijd op.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________