|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
zoete, kleverige en pikante kip, appetizer/hoofdgerecht, 4 p., V.S. 1 el bruine suiker 2 el honing 1/4 kop sojasaus 2 tl verse gember, fijngesneden 2 tl knoflook, fijngesneden 2 el hete saus (zie info) zout en peper naar smaak ca 500 g kipfilet in repen van 1 1/2 cm dik 1 el plantaardige olie optioneel: 1 el azijn 1/2 groene of rode paprika, in stukjes gesneden Bereiding Meng in een kom de bruine suiker, de honing, de sojasaus, gember, knoflook en hete saus. Terzijde zetten. Bestrooi de repen kip licht met zout en peper. Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een grote koekenpan. Voeg de repen kip toe en en bak ze aan alle kanten even kort aan (2 minuten). Voeg (optioneel) de stukjes paprika toe en giet de hete saus in de pan. Laat het geheel zonder deksel op de pan sudderen tot de saus ingedikt is ( 8 à 10 minuten). Serveer er een aardappel- of rijstgerecht en een groentegrecht bij. Het recept vraagt om 2 el hete saus, daar kun je zonder enige nadere specificatie natuurlijk niet veel mee. Ik heb een 1/2 kop passato en iets meer dan 1/4 tl chilipoeder toegevoeg in plaats van 2 el onbekende hete saus en was heel tevreden over de uitkomst. Ik heb overigens ook 1 el azijn toegevoegd, niet om van de saus een zoetzure saus te maken maar om de honing en de suiker wat tegenspel te bieden en -ik kan het ook niet helpen- ook daar was ik heel tevreden over. Ik heb die el azijn als optie aan het recept toegevoegd. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |