R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten

























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
SWEET, STICKY AND SPICY CHICKEN
zoete, kleverige en pikante kip, appetizer/hoofdgerecht, 4 p., V.S.





 1 el bruine suiker
2 el honing
1/4 kop sojasaus
2 tl verse gember, fijngesneden
2 tl knoflook, fijngesneden
2 el hete saus (zie info)
zout en peper naar smaak
ca 500 g kipfilet in repen van 1 1/2 cm dik
1 el plantaardige olie

optioneel:
1 el azijn
 1/2 groene of rode paprika, in stukjes gesneden


Bereiding

Meng in een kom de bruine suiker, de honing, de sojasaus, gember, knoflook en hete saus. Terzijde zetten.
 
Bestrooi de repen kip licht met zout en peper.

Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een grote koekenpan.
Voeg de repen kip toe en en bak ze aan alle kanten even kort aan (2 minuten).
Voeg (optioneel) de stukjes paprika toe en giet de hete saus in de pan. 

Laat het geheel zonder deksel op de pan sudderen tot de saus ingedikt is ( 8 à 10 minuten).

Serveer er een aardappel-  of rijstgerecht en een groentegrecht bij.


Info

Het recept vraagt om 2 el hete saus, daar kun je zonder enige nadere specificatie natuurlijk niet veel mee. Ik heb een 1/2 kop passato en iets meer dan 1/4 tl chilipoeder toegevoeg in plaats van 2 el onbekende hete saus en was heel tevreden over de uitkomst.
Ik heb overigens ook 1 el azijn toegevoegd, niet om van de saus een zoetzure saus te maken maar om de honing en de suiker wat tegenspel te bieden en -ik kan het ook niet helpen- ook daar was ik heel tevreden over. Ik heb die el azijn als optie aan het recept toegevoegd.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________