|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
SURINAAMSE VARKENSHAAS
4 p.,
Suriname
500 à 600 g varkenshaas 2 teentjes knoflook, geperst een klein stukje verse gember, geraspt 200 g champignons, in plakjes gesneden 1 ui, fijngesneden zout en zwarte peper, naar smaak een snuf 5 spices-poeder een paar takjes selderij, fijngesneden 3 el oestersaus 1 à 2 el ketjap manis ruim 1 el cognac of rum 1 el of wat meer maizena 100 g boter 2 à 3 bosuitjes, in ringetjes gesneden optioneel: blokje(s) bouillon Bereiding Droog de varkenshaas met keukenpapier. Snijd de haasjes in dunne plakken zoals sommige recepten vragen óf in dikke plakken zoals andere recepten vragen en doe ze in een kom. Meng de knoflook, gember, ketjap manis, cognac, 5 spices-poeder en zout en peper en voeg het mengsel aan de plakken vlees toe. Schep het vlees om zodat de plakken aan alle kanten met de marinade bedekt worden. Zet de kom afgedekt met plastic folie in de koelkast en laat de marinade zeker een half uur intrekken. Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak er op middelhoog vuur de gemarineerde plakken varkenshaas in. Neem ze uit de pan als het vlees voldoende gegaard is (de plakken mogen van binnen nog wat rose zijn) en houd ze warm in aluminiumfolie. Fruit de fijngesneden ui even in het achtergebleven vet. Voeg de schijfjes champignon toe en gaar ze mee tot ze vocht gaan verliezen. Los de maizena op in 2 el koud water en roer het mengsel door de plakjes champignon. Voeg als het vocht wat ingedikt is de oestersaus, de ringetjes bosui en de fijngesneden selderij toe. Voeg indien gewenst ook een (verkruimeld) bouillonblokje toe. Schik de plakken vlees op een schaal en schenk er de saus over. Het gerecht combineert goed met zowel rijst als gebakken aardappels en een salade. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |