R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SURINAAMSE VARKENSHAAS

4 p., Suriname






500 à 600 g varkenshaas
2 teentjes knoflook, geperst
een klein stukje verse gember, geraspt
200 g champignons, in plakjes gesneden
1 ui, fijngesneden
zout en zwarte peper, naar smaak
een snuf 5 spices-poeder
een paar takjes selderij, fijngesneden
3 el oestersaus
1 à 2 el ketjap manis
ruim 1 el cognac of rum
1 el of wat meer maizena
100 g boter
2 à 3 bosuitjes, in ringetjes gesneden

optioneel:
blokje(s) bouillon


Bereiding

Droog de varkenshaas met keukenpapier.

Snijd de haasjes in dunne plakken zoals sommige recepten vragen óf in dikke plakken zoals andere recepten vragen en doe ze in een kom.
 
Meng de knoflook, gember, ketjap manis, cognac, 5 spices-poeder en zout en peper en voeg het mengsel aan de plakken vlees toe.
Schep het vlees om zodat de plakken aan alle kanten met de marinade bedekt worden.
Zet de kom afgedekt met plastic folie in de koelkast en laat de marinade zeker een half uur intrekken.

Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak er op middelhoog vuur de gemarineerde plakken varkenshaas in. Neem ze uit de pan als het vlees voldoende gegaard is (de plakken mogen van binnen nog wat rose zijn) en houd ze warm in aluminiumfolie.

Fruit de fijngesneden ui even in het achtergebleven vet.
Voeg de schijfjes champignon toe en gaar ze mee tot ze vocht gaan verliezen.
Los de maizena op in 2 el koud water en roer het mengsel door de plakjes champignon.
Voeg als het vocht wat ingedikt is de oestersaus, de ringetjes bosui en de fijngesneden selderij toe. Voeg indien gewenst ook een (verkruimeld) bouillonblokje toe.

Schik de plakken vlees op een schaal en schenk er de saus over.

Het gerecht combineert goed met zowel rijst als gebakken aardappels en een salade.
 

Info













naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________