|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
SURINAAMSE SAYUR LODEH
4 p.,
Suriname
1 ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, geperst 100 g kousenband, in stukjes gesneden 1 groene paprika, in reepjes gesneden 1 aubergine, in blokjes gesneden 200 g witte kool, geschaafd of in reep 1 tl gemalen koriander 1 groene chilipeper, fijngesneden 1/2 tl laos 2 kemirienoten, fijngehakt 1/2 tl trassie, verkruimeld een stukje santen 3 d water 2 el olie zout en peper Bereiding Meng de fijngesneden ui, de geperste knoflook, de koriander, laos, fijngehakte kemirienoten, verkruimelde trassie en wat zout. Verhit de olie in een pannetje en fruit er het mengsel in (ca 20 minuten). Voeg de stukjes kousenband, reepjes paprika, blokjes aubergine, reepjes witte kool, fijngesneden groene peper en 3 dl water toe. Breng het geheel aan de kook en roer er de santen door. Verlaag de temperatuur en laat de sayur lodeh gedurende 15 minuten zachtjes garen. Breng tenslotte het gerecht op smaak met zout en peper. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |