R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SURINAAMSE SAYUR LODEH

4 p., Suriname






1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
100 g kousenband, in stukjes gesneden
1 groene paprika, in reepjes gesneden
1 aubergine,  in blokjes gesneden
200 g witte kool, geschaafd of in reep
1 tl gemalen koriander
1 groene chilipeper, fijngesneden
1/2 tl laos
2 kemirienoten, fijngehakt
1/2 tl trassie, verkruimeld
een stukje santen
3 d water
2 el olie
zout en peper




Bereiding

Meng de fijngesneden ui, de geperste knoflook, de koriander, laos, fijngehakte kemirienoten, verkruimelde trassie en wat zout.
Verhit de olie in een pannetje en fruit er het mengsel in (ca 20 minuten).

Voeg de stukjes kousenband, reepjes paprika, blokjes aubergine, reepjes witte kool, fijngesneden groene peper en 3 dl water toe.
Breng het geheel aan de kook en roer er de santen door.

Verlaag de temperatuur en laat de sayur lodeh gedurende 15 minuten zachtjes garen.

Breng tenslotte het gerecht op smaak met zout en peper.


Info
















naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________