R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SURINAAMSE BAMI MET KIP

 vis in een specerijen-kruidensaus, 4 à 6 p., Suriname






400 g spaghetti
350 g kippendijen of kipfilet
25 ml ketjap manis plus 1 tl
50 ml ketjap asin  plus 1 tl
een paar takjes bladselderij
1 tl vijfkruidenpoeder
1 tl trassie
1 el tomatenpuree
2 cm gember
1 sjalot
een scheut olijfolie
4 blokjes maggie (de ouderwetse vierkantjes)
2 teentjes knoflook
peper en zout


Bereiding

B
reng een middelgrote pan met water en 3 maggiblokjes aan de kook. Kook de spaghetti in de bouillon tot die gaar is. Giet de spaghetti af en doe die in een schaal of kom. Voeg 1 theelepel zoete ketjap, 1 theelepel zoute ketjap, een snufje peper en een scheutje olijfolie aan de bami/spaghetti toe en meng alles goed.

Snijd de kippendijen of kipfilet in stukjes, snijd de sjalot fijn en pers de knoflook.
Vehit wat olie in een wok en fruit er de sjalot en knoflook glazig in.
Voeg de eetlepel tomatenpuree toe en bak die 3 minuten mee.

Snijd de gember fijn of rasp die.
Voeg de stukjes kip, het vijfkruidenpoeder, de gember, trassie en peper en zout toe en meng alles weer.
Bak het geheel tot het kippenvlees gaar is en voeg dan de spaghetti en de ketjap toe. Roer alles goed door elkaar.

Vis er de takjes selderij uit en hak ze fijn. Verkruimel het laatste maggiblokje en strooi dat met de fijngehakte selderij over de bami. Schep alles nog eens door elkaar en proef of de bami goed op smaak is. Voeg zonodig nog zout, peper, ketjap of selderij toe.

Serveer ingemaakte groenten bij de bami.


Info















naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________