|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
SURINAAMSE BAMI MET KIP
vis in een specerijen-kruidensaus, 4 à 6 p.,
Suriname
400 g spaghetti 350 g kippendijen of kipfilet 25 ml ketjap manis plus 1 tl 50 ml ketjap asin plus 1 tl een paar takjes bladselderij 1 tl vijfkruidenpoeder 1 tl trassie 1 el tomatenpuree 2 cm gember 1 sjalot een scheut olijfolie 4 blokjes maggie (de ouderwetse vierkantjes) 2 teentjes knoflook peper en zout Bereiding Breng een middelgrote pan met water en 3 maggiblokjes aan de kook. Kook de spaghetti in de bouillon tot die gaar is. Giet de spaghetti af en doe die in een schaal of kom. Voeg 1 theelepel zoete ketjap, 1 theelepel zoute ketjap, een snufje peper en een scheutje olijfolie aan de bami/spaghetti toe en meng alles goed. Snijd de kippendijen of kipfilet in stukjes, snijd de sjalot fijn en pers de knoflook. Vehit wat olie in een wok en fruit er de sjalot en knoflook glazig in. Voeg de eetlepel tomatenpuree toe en bak die 3 minuten mee. Snijd de gember fijn of rasp die. Voeg de stukjes kip, het vijfkruidenpoeder, de gember, trassie en peper en zout toe en meng alles weer. Bak het geheel tot het kippenvlees gaar is en voeg dan de spaghetti en de ketjap toe. Roer alles goed door elkaar. Vis er de takjes selderij uit en hak ze fijn. Verkruimel het laatste maggiblokje en strooi dat met de fijngehakte selderij over de bami. Schep alles nog eens door elkaar en proef of de bami goed op smaak is. Voeg zonodig nog zout, peper, ketjap of selderij toe. Serveer ingemaakte groenten bij de bami. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |