|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
SURINAAMS DRAADJESVLEES
hoofdhoofdgerecht, 4 p.,
Suriname
800 g runder(rib)lappen, in blokjes gesneden 2 teentjes knoflook, geperst 1 ui, fijngesneden 2 el olie 1 stukje gember (2 à 3 cm) 1 el azijn 1 blaadje laurier 4 el manis ketjap 4 el oestersaus 2 el donkere basterdsuiker 1 blokje runderbouillon zout en peper Bereiding Verhit de olie in een braadpan en fruit er de ui, knoflook en gember een paar minuten in. Voeg de blokjes vlees, de azijn en het laurierblaadje toe en bruin de blokjes vlees op hoge temperatuur ca 5 minuten. Schep het vlees daarbij regelmatig om. Voeg de ketjap, oestersaus, basterdsuiker én 8 deciliter water toe en breng het geheel aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat het vlees met het deksel op de pan 2 1/2 uur of langer sudderen. Roer zo nu en dan en voeg indien nodig extra water toe. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Gaar het vlees nog (wat) langer als dat niet vlot gaat. Dit rundvleesgerecht kan dienen als hoofdgerecht van een complete maatijd maar voldoet ook goed als beleg op een wat stevig broodje. Met wat komkommerpickels erbij zeer geschikt voor de lekkere trek. Zie voor komkommerpickels het recept komro komro tapoe asing. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |