R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SURINAAMS DRAADJESVLEES

 hoofdhoofdgerecht, 4 p., Suriname






800 g runder(rib)lappen, in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 ui, fijngesneden
2 el olie
 1 stukje gember (2 à 3 cm)
1 el azijn
1 blaadje laurier
4 el manis ketjap
4 el oestersaus
2 el donkere basterdsuiker
1 blokje runderbouillon
zout en peper





Bereiding

Verhit de olie in een braadpan en fruit er de ui, knoflook en gember een paar minuten in.
Voeg de blokjes vlees, de azijn en het laurierblaadje toe en bruin de blokjes vlees op hoge temperatuur ca 5 minuten. Schep het vlees daarbij regelmatig om.

Voeg de ketjap, oestersaus, basterdsuiker én 8 deciliter water toe en breng het geheel aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat het vlees met het deksel op de pan 2 1/2 uur of langer sudderen. Roer zo nu en dan en voeg indien nodig extra water toe.

Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Gaar het vlees nog (wat) langer als dat niet vlot gaat.

Dit rundvleesgerecht kan dienen als hoofdgerecht van een complete maatijd maar voldoet ook goed als beleg op een wat stevig broodje. Met wat komkommerpickels erbij zeer geschikt voor de lekkere trek.

Zie voor komkommerpickels het recept komro komro tapoe asing.


Info

















naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________