![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| rundvleesstoofschotel, 6 p., Griekenland ![]() 1 kilo kleine uien of sjalotjes 1 kopje fijngesneden peterselie 1 glas (of meer) rode wijn (eventueel) 2 el rode wijnazijn 1 kilo mager rundvlees 3 flinke tomaten 1 kop extra vergine olijfolie 3 grote uien 4 à 6 teentjes knoflook 1 blokje runderbouillon zout en peper 1 el gedroogde rozemarijn (of 3 takjes verse rozemarijn) ½ tot 1 heel kaneelstokje 3 kruidnagels 3 laurierblaadjes 1 tl gemalen nootmuskaat Bereiding Pel de uien. Laat de kleine uien of sjalotjes heel. Snijd de 3 grote uien in stukjes. Plet de knoflooktenen, snijd de tomaten in stukken en knip de peterselie fijn. Snijd het vlees in blokjes. Doe de helft van de olijfolie in een braadpan en verhit die. Bak er het vlees en de gesnipperde uien in aan. Voeg de knoflook toe, vervolgens de tomaten en de kruiden en specerijen (rozemarijn, kaneel, kruidnagels, laurierblad en nootmuskaat). Giet de wijn bij het vlees en voeg het (verkruimelde) bouillonblokje toe. Laat het geheel op temperatuur komen. Doe het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat het vlees 1 uur lang sudderen. Controleer een paar keer of er wijn respectievelijk water moet worden toegevoegd. Doe de resterende olijfolie in een pan en bak daarin de kleine uien of sjalotjes aan. Voeg ze vervolgens aan de pan met het vlees toe. Doe het deksel weer op de pan en laat het gerecht opnieuw een uur sudderen. Voeg tegen het einde van de stooftijd de peterselie toe en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Serveer aardappels (geroosterd, gebakken of gefrituurd) en/óf knapperig brood bij stifado. ![]() Info In verschillende stifado-recepten kom je naast rode wijn ook rode wijnazijn tegen. Voeg die indien gewenst toe Stifado kan behalve op het fornuis ook prima in de oven garen (120 C). In Griekenland wordt de pan met stifado midden op tafel gezet, waarna ieder een portie voor zichzelf opschept. Een flinke schaal brood op tafel zorgt ervoor dat er niets van de heerlijke saus verloren gaat.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |