|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., India 1 spitskool van ca 600 g 3 aardappels 3 wortels 1 ui 1 teen knoflook een stukje gember 1 chilipeper 2 el olie 1 el curry wat gemalen kruidnagel 200 ml kokosmelk 250 g goentenbouillon 100 g linzen zout en peper een beetje suiker Bereiding Snijd de spitskool in vieren en verwijder de stronk. Snijd de kool in tamelijk grote stukken/repen. Schil de aardappels en rasp ze. Schil de wortels en snijd ze in schijfjes. Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn. Schil de gember en snijd die fijn. Snijd de chilipeper in de lengte doormidden en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Snijd de beide helften in halve ringetjes. Verhit de olie in een pan en bak er de stukken spitskool, de geraspte aardappels, de schijjfjes wortel, de ui, knoflook, gember en chilipeper in aan. Voeg de curry en wat gemalen kruidnagel toe en bak ze even mee. Gieter er de kokosmelk en de helft van de bouillon bij en plaats het delsek op de pan. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Voeg de linzen toe en laat ze 10 minuten of langer (zie de verpakking) meegaren. Voeg indien nodig de rest van de bouillon toe. De curry moet ecter meer droog dan nat zijn. Breng de curry op smaak met zout, peper en eventueel wat suiker.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|