![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 à 6 p., Italië ![]() 1 el boter 400 g verse spinazie 1 courgette 250 g cherrytomaatjes 8 eieren 100 ml yoghurt 100 g geraspte kaas 1 el bieslook, fijngehakt zout en versgemalen zwarte peper 150 g geitenkaas 1 tl oregano 1 tl tijm 1 tl rozemarijn Bereiding Verhit de boter in een koekenpan en voeg een deel van de spinazie toe. Voeg als dat geslonken is een volgend deel toe enz. Laat de geslonken spinazie in een vergiet uitlekken en afkoelen. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de afgekoelde spinazie. Snijd de courgette in de lengte in kwarten. Snijd de kwarten courgette in stukjes van 1 cm breed. Snijd de cherrytomaatjes doormidden. Bekleed een lage rechthoekige bakvorm of vuurvaste schaal met bakpapier en verdeel er de stukjes courgette, de spinazie en de gehalveerde tomaatjes over. Verwarm de oven voor (180 C). Breek de eieren boven een ruime kom en voeg de yoghurt toe. Klop ze tot een luchtig mensel. Roer de bieslook, zout en peper en 2/3 deel van de geraspte kaas door het mengsel. Giet het eiermengsel voorzichtig in de bakvorm of schaal, zodat alles op z'n plaats blijft liggen. Verbrokkel er de geitenkaas over. Strooi er tenslotte de geraspte kaas, de oregano, tijm en rozemarijn over. Plaats de bakvorm in de oven en stel de baktijd in op 25 minuten. Snijd de gebakken frittata in stukken en serveer die meteen. Gaat goed samen met een salade. ![]()
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |