R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
SPINAZIE-COURGETTEFRITTATA
4 à 6 p., Italië





1 el boter
400 g verse spinazie
1 courgette
250 g cherrytomaatjes
8 eieren
100 ml yoghurt
100 g geraspte kaas
1 el bieslook, fijngehakt
zout en versgemalen zwarte peper
150 g geitenkaas
1 tl oregano
1 tl tijm
1 tl rozemarijn


Bereiding


Verhit de boter in een koekenpan en voeg een deel van de spinazie toe. Voeg als dat geslonken is een volgend deel toe enz.

Laat de geslonken spinazie in een vergiet uitlekken en afkoelen.
Knijp zoveel mogelijk vocht uit de afgekoelde spinazie.

Snijd de courgette in de lengte in kwarten. Snijd de kwarten courgette in stukjes van 1 cm breed.

Snijd de cherrytomaatjes doormidden.

Bekleed een lage rechthoekige bakvorm of vuurvaste schaal met bakpapier en verdeel er de stukjes courgette, de spinazie en de gehalveerde tomaatjes over.

Verwarm de oven voor (180 C).

Breek de eieren boven een ruime kom en voeg de yoghurt toe. Klop ze tot een luchtig mensel.
Roer de bieslook, zout en peper en 2/3 deel van de geraspte kaas door het mengsel.

Giet het eiermengsel voorzichtig in de bakvorm of schaal, zodat alles op z'n plaats blijft liggen.
Verbrokkel er de geitenkaas over.
Strooi er tenslotte de geraspte kaas, de oregano, tijm en rozemarijn over.

Plaats de bakvorm in de oven en stel de baktijd in op 25 minuten.

Snijd de gebakken frittata in stukken en serveer die meteen.
Gaat goed samen met een salade.





Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________