R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  


kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japansorberen.
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SPERZIEBONEN-PADDENSTOELEN-STIRFRY
4 p., Filipijnen





1/4 kop sojasaus
1/4 kop water
1 tl sesamolie
1 el suiker
1/4 tl peper
1 tl maizena
1 el canola olie
450 g sperziebonen, in stukjes van 5 cm
225 g kastanjechampignons, dun gesneden
1/2 rode ui, in dunne reepjes gesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
sesamzaad


Bereiding


Meng in een kommetje de sojasaus, het water en de sesamolie.
Voeg de suiker, maizena en peper toe en roer tot de maizena en suiker opgelost zijn. Zet het kometje terzijde.

Verhit een wok op hoge temperatuur. Doe er de olie in en beweeg de wok zodat ook de wand met olie gcoat wordt. De olie moet moet flink heet worden maar niet zo heet dat die gaat roken.

Doe de sperziebonen in de wok en roerbak ze tot ze half gaar zijn (2 à 4 minuten).
Voeg de champignons, ui en knoflook toe en ga door met roerbakken tot de groente gaar en (nog) knapperig is.

Voeg de terzijde gezette saus toe en laat die terwijl je roert op temperatuur komen en dikker worden.

Strooi sesamzaad over de sperziebonen-paddenstoelen-stirfy en serveer het gerecht.


Info












naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________