|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japansorberen. Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Filipijnen 1/4 kop sojasaus 1/4 kop water 1 tl sesamolie 1 el suiker 1/4 tl peper 1 tl maizena 1 el canola olie 450 g sperziebonen, in stukjes van 5 cm 225 g kastanjechampignons, dun gesneden 1/2 rode ui, in dunne reepjes gesneden 2 tenen knoflook, fijngesneden sesamzaad Bereiding Meng in een kommetje de sojasaus, het water en de sesamolie. Voeg de suiker, maizena en peper toe en roer tot de maizena en suiker opgelost zijn. Zet het kometje terzijde. Verhit een wok op hoge temperatuur. Doe er de olie in en beweeg de wok zodat ook de wand met olie gcoat wordt. De olie moet moet flink heet worden maar niet zo heet dat die gaat roken. Doe de sperziebonen in de wok en roerbak ze tot ze half gaar zijn (2 à 4 minuten). Voeg de champignons, ui en knoflook toe en ga door met roerbakken tot de groente gaar en (nog) knapperig is. Voeg de terzijde gezette saus toe en laat die terwijl je roert op temperatuur komen en dikker worden. Strooi sesamzaad over de sperziebonen-paddenstoelen-stirfy en serveer het gerecht.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |