![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
nternationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| SPANACHENA BANITSA spinazie-banitsa, ontbijt/snack, 4 p., Bulgarije ![]() 10 vellen filodeeg 1 dl gesmolten boter plus extra voor het bestrijken van het filodeeg voor de vulling: 500 g spinazie 120 ml (Bulgaarse) yoghurt 1 tl zeezout 120 g sirene of feta, geraspt of verkruimeld 3 eieren Bereiding ![]() Breng een pan water aan de kook. Voeg de spinazie toe en blancheer die 2 minuten. Laat de spinazie uitlekken en knijp er overtollig vocht uit. Hak de spinazie fijn. Smelt de boter in een pan en stoof er op laag vuur 10 minuten de spinazie in. Doe de spinazie in een kom. Laat de spinazie afkoelen. Klop in een andere kom de eieren los. Meng de yoghurt, de spinazie, de kaas en de eieren. Voeg het zout toe. Vet een rechthoekige bakvorm in met boter. Bestrijk 3 vellen filodeeg met boter en leg ze op elkaar in de bakvorm. Spreid er 1/3 deel van de vulling over uit. Bestrijk 2 vellen filodeeg met boter en leg ze op de vulling. Voeg opnieuw 1/3 deel vulling toe met daarop 2 met boter bestreken vellen filodeeg. Spreid er het resterende deel vulling over uit en leg er 3 met boter bestreken vellen filodeeg op. Verwarm de oven voor op 180 C. Bak het gerecht 25 à 30 minuten. (Spanachea) banitsa is een klassiek Bulgaars ontbijtgerecht, dat gewoonlijk samen met yoghurt gegeten wordt. Als snack is (spanachena)banitsa eveneens in trek. Spanachena Banitsa lijkt veel op Griekse spanakopita. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |