R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten












































nternationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________

SPANACHENA BANITSA
spinazie-banitsa, ontbijt/snack, 4 p., Bulgarije





10 vellen filodeeg
1 dl gesmolten boter plus extra voor het bestrijken van het filodeeg

voor de vulling:
500 g spinazie
120 ml (Bulgaarse) yoghurt
1 tl zeezout
120 g sirene of feta, geraspt of verkruimeld
3 eieren


Bereiding





Breng een pan water aan de kook.

Voeg de spinazie toe en blancheer die 2 minuten.
Laat de spinazie uitlekken en knijp er overtollig vocht uit.
Hak de spinazie fijn.
Smelt de boter in een pan en stoof er op laag vuur 10 minuten de spinazie in.
Doe de spinazie in een kom. Laat de spinazie afkoelen.

Klop in een andere kom de eieren los.
Meng de yoghurt, de spinazie, de kaas en de eieren.
Voeg het zout toe.

Vet een rechthoekige bakvorm in met boter.

Bestrijk 3 vellen filodeeg met boter en leg ze op elkaar in de bakvorm.
Spreid er 1/3 deel van de vulling over uit.
Bestrijk 2 vellen filodeeg met boter en leg ze op de vulling.
Voeg opnieuw 1/3 deel vulling toe met daarop 2 met boter bestreken vellen filodeeg.
Spreid er het resterende deel vulling over uit en leg er 3 met boter bestreken vellen filodeeg op.

Verwarm de oven voor op 180 C.
Bak het gerecht 25 à 30 minuten.


Info


(Spanachea) banitsa is een klassiek Bulgaars ontbijtgerecht, dat gewoonlijk samen met yoghurt gegeten wordt.
Als snack is (spanachena)banitsa eveneens in trek.

Spanachena Banitsa lijkt veel op Griekse spanakopita.




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________