R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SPAANSE KIP MET RIJST

hoofdgerecht, 4 p., Spanje







500 g kipfilet
1/2 tl paprikapoeder
2 el olijfolie
1 grote ui, fijngehakt
2 tenen knoflook, geperst
225 g langkorrelige rijst
1/2 tl kurkuma
750 ml kippen- of groentenbouillon
225 g chorizo in schijfjes
100 g erwten (vers of uit de diepvries)
1 à 2 el gehakte verse koriander


Bereiding

Kruid de kip met zout, peper en paprika.
Verhit in een ruime pan de olie en bak er de kip samen met de ui en knoflook 5 minuten in.
Voeg de rijst en de kurkuma toe en bak die een minuut of 5 mee tot de olie is opgenomen.
Voeg geleidelijk de bouillon toe en laat het geheel op laag vuur circa 15 minuten koken tot de rijst gaar is.
Voeg dan de chorizo en de erwten toe.
Laat het geheel nog een minuut of 10 op het vuur staan tot alle vocht geabsorbeerd is.
Proef of er nog peper en zout moeten worden toegevoegd.
Garneer het gerecht met de gehakte koriander.
Serveer er een groente of salade bij.


Info









Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________