![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
SPAANSE KIP MET RIJST
hoofdgerecht, 4 p., Spanje
![]() 500 g kipfilet 1/2 tl paprikapoeder 2 el olijfolie 1 grote ui, fijngehakt 2 tenen knoflook, geperst 225 g langkorrelige rijst 1/2 tl kurkuma 750 ml kippen- of groentenbouillon 225 g chorizo in schijfjes 100 g erwten (vers of uit de diepvries) 1 à 2 el gehakte verse koriander Bereiding Kruid de kip met zout, peper en paprika. Verhit in een ruime pan de olie en bak er de kip samen met de ui en knoflook 5 minuten in. Voeg de rijst en de kurkuma toe en bak die een minuut of 5 mee tot de olie is opgenomen. Voeg geleidelijk de bouillon toe en laat het geheel op laag vuur circa 15 minuten koken tot de rijst gaar is. Voeg dan de chorizo en de erwten toe. Laat het geheel nog een minuut of 10 op het vuur staan tot alle vocht geabsorbeerd is. Proef of er nog peper en zout moeten worden toegevoegd. Garneer het gerecht met de gehakte koriander. Serveer er een groente of salade bij.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |