R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
SOPA DE MANI

soep/voorgerecht, 4 p., Bolivia


2 à 3 el olie
1 ui, fijngesneden
2 à 3 tenen knoflook, fijngesneden
5 koppen water of bouillon
450 g kipfilet of kippendijen, in blokjes gesneden
zout en peper
3 wortels, in schijfjes gesneden
2 grote aardappels, in kwarten gesneden
1/2 kop pindakaas (naturel)

enkele mogelijke toevoegingen:
een paar stengels bleekselderij, in reepjes gesneden
een aji of jalapeño peper, fijngesneden
wat fijngesneden kool
wat rijst
wat pasta
gedroogde oregano


Bereiding

 

Verhit op middelhoog vuur de olie in een grote soeppan.

 

Voeg de stukjes ui toe en sauteer ze tot ze glazig zijn (2 à 3 minuten).

 

Voeg de knoflook toe en sauteer die een minuut mee.

 

Voeg de water of de bouillon, de blokjes kip en zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.

Laat de soep op laag vuur 10 minuten pruttelen.

 

Voeg de wortels toe en 10 minuten later de aardappels.

 Laat de soep als de aardappels toegevoegd zijn nog 10 à 15 minuten op laag vuur staan.

 

Doe de pindakaas in een kommetje en roer er een beetje hete soep door zodat de pindakaas wat dunner wordt.

Roer de inhoud van het kommetje vervolgens door de hete soep.

 Proef of er nog zout en peper toegevoegd moeten worden.

 

Serveer de soep warm.



Info


Sopa de mani is geliefd in Bolivia. De soep wordt ook met rundvlees bereid. De gaartijd wordt daar vanzelfsprekend aan aangepast.
Sopa de mani kan evengoed ook alleen met groenten (soort(en) naar keuze) bereid worden.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________