![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
SOPA DE MANI
soep/voorgerecht, 4 p., Bolivia
2 à 3 el olie 1 ui, fijngesneden 2 à 3 tenen knoflook, fijngesneden 5 koppen water of bouillon 450 g kipfilet of kippendijen, in blokjes gesneden zout en peper 3 wortels, in schijfjes gesneden 2 grote aardappels, in kwarten gesneden 1/2 kop pindakaas (naturel) enkele mogelijke toevoegingen: een paar stengels bleekselderij, in reepjes gesneden een aji of jalapeño peper, fijngesneden wat fijngesneden kool wat rijst wat pasta gedroogde oregano
Bereiding
Verhit op middelhoog vuur de olie in een grote soeppan.
Voeg de stukjes ui toe en sauteer ze tot ze glazig zijn (2 à 3 minuten).
Voeg de knoflook toe en sauteer die een minuut mee.
Voeg de water of de bouillon, de blokjes kip en zout en peper toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep op laag vuur 10 minuten pruttelen.
Voeg de wortels toe en 10 minuten later de aardappels. Laat de soep als de aardappels toegevoegd zijn nog 10 à 15 minuten op laag vuur staan.
Doe de pindakaas in een kommetje en roer er een beetje hete soep door zodat de pindakaas wat dunner wordt. Roer de inhoud van het kommetje vervolgens door de hete soep. Proef of er nog zout en peper toegevoegd moeten worden.
Serveer de soep warm.
Info
Sopa de mani is geliefd in Bolivia. De soep wordt ook met rundvlees bereid. De gaartijd wordt daar vanzelfsprekend aan aangepast. Sopa de mani kan evengoed ook alleen met groenten (soort(en) naar keuze) bereid worden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |