R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SOLYANKA

4 p., Oekraïne


300 g rundvlees (zie info)
200 g gerookte worst (zie info)
200 g gerookte ham (zie info)
2 aardappels
3 augurken
100 ml augurkennat
1 ui, fijngesneden
1 wortel, geraspt of fijngesneden
3 el tomatenpuree
15 g olijven, ontpit
1 citroen
zout en peper
kruiden als peterselie, dille, koriander
1 laurierblad
6 à 8 peperbolletjes

optioneel:
100 g in schijfjes gesneden champignons
een tl kappertjes


Bereiding

Doe het rundvlees in een pan met water en voeg er de ui, het laurierblad en de peperbolletjes aan toe. Gaar het vlees tot het zacht en mals is (1 1/2 à 2 uur).

Schep met een schuimspaan het rundvlees uit de pan en verwijder het laurierblad en de peperbolletjes uit de bouillon.
Snijd het gegaarde rundvlees samen met de andere soorten vlees in stukjes/reepjes en bak ze daarna in een grote koekenpan tot ze licht gebruind zjn (ca 5 minuten).
Voeg de fijngesneden ui toe en na 5 minuten de wortel en de tomatenpuree
Bak deze 5 à 7 minuten mee.

Neem een ruime soeppan, doe er de bouillon in en voeg nog water toe. Voeg als de vloeistof kookt, de inhoud van de koekenpan plus alle overige ingrediënten behalve de olijven toe en laat het geheel 20 à 30 minuten zachtjes koken.

Roer voor je de soep serveert de in schijfjes gesneden olijven door de soep. Serveer er schijfjes citroen en zure room bij.

Info

Solyanka is een hartige soep waarin verschillende soorten vlees horen te zitten, minimaal 3 en de meeste daarvan moeten gerookt zijn, zoals gerookte ham, worstjes (salami/chourizo),  bacon en ook wel gerookte kip.
Ik heb gekozen voor rundvlees wat een mooie bouillon geeft, een goede salami en gerookte Coburger-ham maar voel je daar niet aan gebonden.



Info










naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________