![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
SOLYANKA
4 p., Oekraïne
300 g rundvlees (zie info) 200 g gerookte worst (zie info) 200 g gerookte ham (zie info) 2 aardappels 3 augurken 100 ml augurkennat 1 ui, fijngesneden 1 wortel, geraspt of fijngesneden 3 el tomatenpuree 15 g olijven, ontpit 1 citroen zout en peper kruiden als peterselie, dille, koriander 1 laurierblad 6 à 8 peperbolletjes optioneel: 100 g in schijfjes gesneden champignons een tl kappertjes Bereiding Doe het rundvlees in een pan met water en voeg er de ui, het laurierblad en de peperbolletjes aan toe. Gaar het vlees tot het zacht en mals is (1 1/2 à 2 uur). Schep met een schuimspaan het rundvlees uit de pan en verwijder het laurierblad en de peperbolletjes uit de bouillon. Snijd het gegaarde rundvlees samen met de andere soorten vlees in stukjes/reepjes en bak ze daarna in een grote koekenpan tot ze licht gebruind zjn (ca 5 minuten). Voeg de fijngesneden ui toe en na 5 minuten de wortel en de tomatenpuree Bak deze 5 à 7 minuten mee. Neem een ruime soeppan, doe er de bouillon in en voeg nog water toe. Voeg als de vloeistof kookt, de inhoud van de koekenpan plus alle overige ingrediënten behalve de olijven toe en laat het geheel 20 à 30 minuten zachtjes koken. Roer voor je de soep serveert de in schijfjes gesneden olijven door de soep. Serveer er schijfjes citroen en zure room bij. Ik heb gekozen voor rundvlees wat een mooie bouillon geeft, een goede salami en gerookte Coburger-ham maar voel je daar niet aan gebonden. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |