|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
SOLOTKIY KALACH
zoet brood met met citroenglazuur, Oekraïne 1 el droge gist 1 tl suiker 1/4 tl gemberpoeder 1/4 kop warm water 2 eieren 1 ei, gesplitst 6 el suiker 1/2 kop boter 1 kop melk 1/2 tl zout 2 tl geraspte citroenschil 4 1/2 à 5 koppen tarwebloem optioneel: 1/2 kop blonde rozijnen voor de citroenglazuurlaagje: 1 kop gezeefde poedersuiker 2 tl citroensap 2 à 4 tl melk bereiding Giet het water in een kommetje en voeg er de gist, suiker en gemberpoeder aan toe. Terzijde zetten. Klop in een grote mengkom de eieren en de eidooier los. Klop er de suiker door. Doe de melk en de boter in een pannetje en laat de boter smelten. Voeg het mengel aan het ei-suikermengsel toe. Voeg het zout, de geraspte citroenschil en het gistmengsel toe en meng alles goed. Voeg geleidelijk genoeg bloem toe om een zacht deeg te kunnen vormen. Voeg de rozijnen aan het deeg toe (optioneel). Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad tot het soepel en elastisch is (ca 5 minuten). Het deeg moet net onder de oppervlakte kleine blaasjes vertonen, een teken dat het genoeg gekneed is. Maak een bol van het deeg en doe die in een met wat boter ingevette kom. Draai het deeg even rond zodat het aan alle kanten met de boter in contact komt. Bedek de kom deeg met een keukendoek. Laat het deeg op een warme plaats in volume verdubbelen. Ga uit van zo'n 1 1/2 uur. Neem het deeg uit de kom en kneed het op je met bloem bestrooide werkblad even licht door. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken. Verdeel 1 stuk in 4 stukken en vorm er draden van van 45 centimeter lengte. Vlecht de 4 draden als volgt: leg de draden naast elkaar op een vel ingevet bakpapier en knijp de uiteindes aan één kant samen. We nummeren de draden van links naar rechts als 1, 2, 3, 4. Haal de 4e draad over de 3e draad, onder de 2 draad en over de 1e draad. naar links. Herhaal dit tot je aan het einde van de draden gekomen bent. let op! Begin steeds met de draad die rechts is komen te liggen, de ddaad dus die positie 4 inneemt. Knij de uiteindes samen en vouw de "knoop" zoveel mogelijk onder de vlecht. Vouw ook de "beginknoop" onder de vlecht. Verdeel het resterende stuk deeg in 3 stukken. Leg 1 stuk terzijde. Maak van de 2 stukken 3 draden van 40 centimeter lanng en vlecht ze. Vouw de knopen weer onder de vlecht. Leg deze vlecht in de lengte op het midden van de reeds gemaakte grotere 4 delige vlecht. Maak van het overgbleven stuk deeg 2 draden van ieder 35 centimeter. Draai de draden om elkaar en leg ze in de lengte op het midden van de 3 delige vlecht. Steek op diverse plaatsen lange houten prikkers door de vlechten zodat ze zo goed mogelijk op het plaats blijven. Laat het brood op een warme plaats narijzen tot het in volume verdubbeld is (ga uit van 45 minuten). Klop het eiwit los en bestrijk er het brood mee. Bak het brood 40 à 45 minuten in een op 175 C voorverwarmde oven. Bereid ondertussen de citroenglazuur. Meng de poedersuiker, het citroensap en 2 tl melk. Voeg nog 1 à 2 theelepels melk toe als de glazuur te dik is. Neem het brood uit de oven en verdeel er hetde glazuur over. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |