![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
tomatensaus, Spanje ![]() 1 blik tomaatblokjes 1 milde groene peper of 1/2 groene chilipeper 1 ui 1 teen knoflook (Spaanse) olijfolie 1 tl zoete paprika zout en peper naar smaak Bereiding Snijd de ui en de peper in stukjes en pers de knoflook. Verhit op middelhoog vuur een koekenpan met dikke bodem. Giet er zoveel olie in dat de bodem ermee bedekt is. Doe de stukjes ui in de pan en fruit ze tot ze glazig zijn. Laat ze niet bruin worden. Voeg de stukjes chilipeper toe en fruit ze 5 minuten mee. Roer regelmatig om verbranden van de groenten te voorkomen. Voeg de knoflook toe en roer even. Voeg even later de tomaatblokjes en het paprikapoeder toe. Laat de saus op temperatuur komen en vervolgens 10 à 15 minuten zachtjes pruttelen. Je kunt indien gewenst de sofrito pureren. Sofrito kan gegeten worden met rijst of eieren maar wordt het meest in gerechten verwerkt, zoals in empanadas. Voor sofrito worden milde groene pepers gebruikt zoals de Anaheim peper. Vervang die eventueel door een halve groene chilipeper.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |