R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SOFRITO
tomatensaus, Spanje





1 blik tomaatblokjes
1 milde groene peper of 1/2 groene chilipeper
1 ui
1 teen knoflook
(Spaanse) olijfolie
1 tl zoete paprika
zout en peper naar smaak


Bereiding


Snijd de ui en de peper in stukjes en pers de knoflook.

Verhit op middelhoog vuur een koekenpan met dikke bodem.
Giet er zoveel olie in dat de bodem ermee bedekt is.

Doe de stukjes ui in de pan en fruit ze tot ze glazig zijn. Laat ze niet bruin worden.
Voeg de stukjes chilipeper toe en fruit ze 5 minuten mee. Roer regelmatig om verbranden van de groenten te voorkomen.

Voeg de knoflook toe en roer even.

Voeg even later de tomaatblokjes en het paprikapoeder toe.
Laat de saus op temperatuur komen en vervolgens 10 à 15 minuten zachtjes pruttelen.

Je kunt indien gewenst de sofrito pureren.


Info


Sofrito kan gegeten worden met rijst of eieren maar wordt het meest in gerechten verwerkt, zoals in empanadas.

Voor sofrito worden milde groene pepers gebruikt zoals de Anaheim peper. Vervang die eventueel door een halve groene chilipeper.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________