|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Turkije 1 à 2 uien, grof gehakt 2 tenen knoflook, grof gehakt 3 el olijfolie 500 g snijbonen 1 tl suiker het sap van 1 citroen 2 blikken gehakte tomaten een handvol verse dille, grof gehakt zout en versgemalen zwarte peper Bereiding Snijd de snijbonen in 3 à 4 stukken. Verhit de olie in een ruime pan. Voeg de uien en knoflook toe en laat ze op matige temperatuur zacht worden. Roer zo nu en dan. Voeg de bonen toe en schep ze door het olie-ui-knoflookmengsel en roer er de suiker en het citroensap door. Voeg de gehakte tomaten toe en breng het geheel aan de kook. Laat de snijbonen met toevoeging van de dille vervolgens op gematigde temperatuur garen tot ze zacht zijn en de tomatensaus is ingedikt (35 à 40 minuten). Breng het gerecht op smaak met zout en peper. |