R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
 SLOW COOKER JERK KIP
hoofdgerecht, 4 à 6 p, Caraïben

1 limoen of citroen
6 à 7 kippendijen of 3 à 3 1/2 pond kippenvlees
2 tl creole seasoning (zie info)
1 of meer Scotch Bonnet pepers (habanero)
6 tenen knoflook, geperst
1/2 el kaneelpoeder
1/2 el allspice, grof gemalen
1/2 tl grof gemalen witte peper
1/2 tl versgemalen nootmuskaat
3 el donkerbruine suiker
1 middelgrote ui, grof gehakt
3 bosui/lenteui. gehakt
1 takje verse tijm
1 el verse gember, gehakt
1 el sojasaus
1/2 kop ananassap of ananas
1 el bouillonpoeder
zout en peper naar smaak


Bereiding


Verwijder zichtbaar vet van het kippenvlees en dep het vlees droog met keukenpapier.
Wrijf het kippenvlees in met limoen- of citroensap en 2 tl creole-spicemix.

Doe het kaneelpoeder, de knoflook, gember, tijm, bosui, ui, habaneropeper, sojasaus, bouillonpoeder, bruine suiker, nootmuskaat, allspice, witte peper en ananassap of stukjes ananas in de foodprocessor en blend al deze ingrediënten tot een egale marinade (ca 30 seconden).

Doe het kippenvlees met 3/4 deel van de marinade in een zip-lock-bag en zet die in de koelkast. Laat die daar minstens 3 uur staan, het liefst echter een hele nacht. Vermijd direct contact met het geblende mengsel want het is bijzonder heet of trek huishoudhandschoenen aan.

Doe de stukken kip én hun marinade in de slowcooker, plaats er het deksel open en stel de cooker in op hoge stand (stand 2) en de tijdsduur op 3 uur.

Drie uur later.
Zet de ovengrill aan (hoge stand).

Neem de stukken kip voorzichtig, zodat ze niet uit elkaar vallen met een spatel of een tang uit de slow cooker en leg ze op een met folie beklede bakplaat. Bedek het kippen vleesmet een dun laagje  marinade en plaats de bakplaat zo onder de grill dat de afstand tussen het hoogste stuk kip en de grill 10 à 12 1/2 centimeter bedraagt. Grill de stukken kip tot ze krokant zijn en diepbruin kleuren (3 à 5 minuten). Loop niet weg want grillen kan snel omslaan in verbranden.

Doe de in de slow cooker achtergebleven marinade plus het 1/4 tot nu toe ongebruilte deel mariande in een kookpan en laat ze op hoge temperatuur reduceren tot de gewenste consistentie (5 à 7 minuten).

Bestrijk er de kip mee en serveer die vervolgens.

 

Info


Creoolse kruidenmix is kant en klaar te koop maar ook zelf gemakkelijk samen te stellen. Klik hier voor het recept.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________