![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 à 6 p, Caraïben 1 limoen of citroen 6 à 7 kippendijen of 3 à 3 1/2 pond kippenvlees 2 tl creole seasoning (zie info) 1 of meer Scotch Bonnet pepers (habanero) 6 tenen knoflook, geperst 1/2 el kaneelpoeder 1/2 el allspice, grof gemalen 1/2 tl grof gemalen witte peper 1/2 tl versgemalen nootmuskaat 3 el donkerbruine suiker 1 middelgrote ui, grof gehakt 3 bosui/lenteui. gehakt 1 takje verse tijm 1 el verse gember, gehakt 1 el sojasaus 1/2 kop ananassap of ananas 1 el bouillonpoeder zout en peper naar smaak Bereiding Verwijder zichtbaar vet van het kippenvlees en dep het vlees droog met keukenpapier. Wrijf het kippenvlees in met limoen- of citroensap en 2 tl creole-spicemix. Doe het kaneelpoeder, de knoflook, gember, tijm, bosui, ui, habaneropeper, sojasaus, bouillonpoeder, bruine suiker, nootmuskaat, allspice, witte peper en ananassap of stukjes ananas in de foodprocessor en blend al deze ingrediënten tot een egale marinade (ca 30 seconden). Doe het kippenvlees met 3/4 deel van de marinade in een zip-lock-bag en zet die in de koelkast. Laat die daar minstens 3 uur staan, het liefst echter een hele nacht. Vermijd direct contact met het geblende mengsel want het is bijzonder heet of trek huishoudhandschoenen aan. Doe de stukken kip én hun marinade in de slowcooker, plaats er het deksel open en stel de cooker in op hoge stand (stand 2) en de tijdsduur op 3 uur. Drie uur later. Zet de ovengrill aan (hoge stand). Neem de stukken kip voorzichtig, zodat ze niet uit elkaar vallen met een spatel of een tang uit de slow cooker en leg ze op een met folie beklede bakplaat. Bedek het kippen vleesmet een dun laagje marinade en plaats de bakplaat zo onder de grill dat de afstand tussen het hoogste stuk kip en de grill 10 à 12 1/2 centimeter bedraagt. Grill de stukken kip tot ze krokant zijn en diepbruin kleuren (3 à 5 minuten). Loop niet weg want grillen kan snel omslaan in verbranden. Doe de in de slow cooker achtergebleven marinade plus het 1/4 tot nu toe ongebruilte deel mariande in een kookpan en laat ze op hoge temperatuur reduceren tot de gewenste consistentie (5 à 7 minuten). Bestrijk er de kip mee en serveer die vervolgens. Creoolse kruidenmix is kant en klaar te koop maar ook zelf gemakkelijk samen te stellen. Klik hier voor het recept.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |