|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| tonijnsalade, voorgerecht/bijgerecht, 4p.,Tunesië 100 g tonijn (uit blik) 250 g tomaten 1 groene paprika 1 rode paprika 1 kleine komkommer 1 grote ui, in halve ringen 2 eieren, hardgekookt circa 10 zwarte olijven, in stukjes 6 el olijfolie 2 el azijn 1 el kappertjes verse munt 1 citroen zout Bereiding Kook de eieren 8 à 10 minuten. Laat ze afkoelen, pel ze en verdeel ze in partjes. Snijd de tomaten in kwarten, de paprika's in repen en de komkommer in schijfjes. Meng ze. Doe de groenten in een ruime, lage schaal en verdeel er de gehalveerde uiringen en de partjes ei over. Maak met een vork de tonijn los en verdeel die eveneens over de schaal. Strooi de stukjes olijf, de kappertjes en fijngeknipte munt over de salade. Maak een vinaigrette van zout, azijn en olie en druppel die over de salade. Serveer er partjes citroen bij. Een kleurrijke, frisse salade met de nodige eiwitten (tonijn, eieren). Kan daarom ook prima als maaltijdsalade dienen, zeker als je er wat stevig brood bij serveert.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|