|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
kaaspannenkoeken, Rusland 900 g "farmer cheese" of ricotta 1 ei 1/2 kop suiker plus extra 1/2 tl zout 1 à 1 1/2 kop tarwebloem zonnebloemolie Bereiding Maak in een grote kom met een vork de kaas los. Voeg het ei toe en meng het met de kaas. Roer de suiker en het zout door het mengsel. Voeg beetje bij beetje de bloem toe tot het beslag/deeg stevig genoeg is om het met de hand te kneden. Blijf bloem toevoegen en kneden tot je het deeg gemakkelijk met je handen vorm kunt geven. Bedek je handen met bloem en neem een stuk van het deeg zo groot als een middelgrote appel. Rol er tussen je handpalmen een bal van en druk die vervolgens in de vorm van een pannenkoek. Houd daarbij een dikte van 2 1/2 centimeter aan. Vorm 3 of 4 van deze pannenkoekjes voor je ze gaat bakken. Verhit op middelhoge temperatuur een dun laagje olie in een koekenpan. Leg de pannenkoekjes voorzichtig in de pan en bak ze een minuut of 3 à 4 of tot de onderkant goudbuin is. Draai de pannenkoekjes dan om en laat ook de andere kant goudbruin kleuren. Ga zo door. Deze pannenkoekjes kun je serveren met wat suiker er overheen gestrooid en -beter nog- met malinoviy kisel.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |