R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten



































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 SIRNIKI
kaaspannenkoeken, Rusland





900 g "farmer cheese" of ricotta
1 ei
1/2 kop suiker plus extra
1/2 tl zout
1 à 1 1/2 kop tarwebloem
zonnebloemolie


Bereiding


Maak in een grote kom met een vork de kaas los. Voeg het ei toe en meng het met de kaas. Roer de suiker en het zout door het mengsel.
Voeg beetje bij beetje de bloem toe tot het beslag/deeg stevig genoeg is om het met de hand te kneden. Blijf bloem toevoegen en kneden tot je het deeg gemakkelijk met je handen vorm kunt geven.

Bedek je handen met bloem en neem een stuk van het deeg zo groot als  een middelgrote appel.
Rol er tussen je handpalmen een bal van en druk die vervolgens in de vorm van een pannenkoek. Houd daarbij een dikte van 2 1/2 centimeter aan. Vorm 3 of 4 van deze pannenkoekjes voor je ze gaat bakken.

Verhit op middelhoge temperatuur een dun laagje olie in een koekenpan. Leg de pannenkoekjes voorzichtig in de pan en bak ze een minuut of 3 à 4 of tot de onderkant goudbuin is. Draai de pannenkoekjes dan om en laat ook de andere kant goudbruin kleuren.
Ga zo door.
 

Info


Deze pannenkoekjes kun je serveren met wat suiker er overheen gestrooid en -beter nog- met malinoviy kisel.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________