|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
sesambroodringen, Turkije 2 tl gedroogde gist 2 tl suiker 300 g bloem, plus extra 1 el plantaardige olie, plus extra 45 ml volle slagroom 1 tl zout 350 g druivenmelasse (in Turkse winkel te koop onder de naam "Pekmez"). 140 g sesamzaad verder: boter feta Bereiding Meng in een kom de gist, de suiker en 250 ml lauw water. Laat het mengsel staan tot de gist gaat bubbelen (ca 5 minuten) en voeg dan nog 125 ml lauw water toe. Zeef de bloem boven een mengkom, maak een kuitlje in het midden, giet er het gistmengsel, de plantaardige olie en de slagroom in en kneed alles tot een zacht soepel deeg. Voeg wat bloem toe als het deeg teveel plakt. Bedek de kom met huishoudfolie of met een vochtige theedoek en laat het deeg op een warme plaats een uur rijzen. Verwarm de oven voor (230 C). Voeg zout aan het deeg toe en kneed het even (ca 3 minuten) . Strooi wat bloem op je werkvlak en verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Maak er balletjes van en laat die 5 minuten rusten. Verdeel een deegballetje in 2 gelijke stukken en rol die met je handen uit tot strengen van 50 centimeter lengte. Wikkel de strengen om elkaar heen en vorm er een cirkel mee. Druk de uiteindes tegen elkaar. Maak ze eventueel iets nat zodat ze beter (blijven) plakken. Verdun de druivenmelasse met 170 ml water. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin. Schenk de melassestroop in een lage schaal. Doop er een brooddeegring aan beide kanten in. Laat overtollig melasse afdruppen en haal de broodring vervolgens door het sesamzaad. Zorg dat de simit er aan beide kanten goed mee bedekt is. Herhaal deze werkwijze voor de rest van de broodringen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk die met olie. Leg er de broodringen op en bak ze in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en krokant zijn (ca 20 minuten). Serveer simit warm met boter of feta óf op kamertemperatuur als onderdeel van een ontbijtbuffet. Simit zijn ook populair als streetfood. In Instanboel zijn ze volop verkrijgbaar in kraampjes op straat en worden dan als tussendoortje gegeten. |