R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SIMIT
sesambroodringen, Turkije





2 tl gedroogde gist
2 tl suiker
 300 g bloem, plus extra
1 el plantaardige olie, plus extra
45 ml volle slagroom
1 tl zout
350 g druivenmelasse (in Turkse winkel te koop onder de naam "Pekmez").
140 g sesamzaad

verder:
boter
feta


Bereiding


Meng in een kom de gist, de suiker en 250 ml lauw water. Laat het mengsel staan tot de gist gaat bubbelen (ca 5 minuten) en voeg dan nog 125 ml lauw water toe.

Zeef de bloem boven een mengkom, maak een kuitlje in het midden, giet er het gistmengsel, de plantaardige olie en de slagroom in en kneed alles tot een zacht soepel deeg. Voeg wat bloem toe als het deeg teveel plakt. Bedek de kom met huishoudfolie of met een vochtige theedoek en laat het deeg op een warme plaats een uur rijzen.

Verwarm de oven voor (230 C).

Voeg zout aan het deeg toe en kneed het even (ca 3 minuten) .
Strooi wat bloem op je werkvlak en verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.  Maak er balletjes van en laat die 5 minuten rusten.

Verdeel  een deegballetje  in 2 gelijke stukken en rol die met je handen uit tot strengen van 50 centimeter lengte. Wikkel de strengen om elkaar heen en vorm er een cirkel mee. Druk de uiteindes tegen elkaar. Maak ze eventueel iets nat zodat ze beter (blijven) plakken.

Verdun de druivenmelasse met 170 ml water.

Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin.

Schenk de melassestroop in een lage schaal. Doop er een brooddeegring aan beide kanten in. Laat overtollig melasse afdruppen en haal de broodring vervolgens door het sesamzaad. Zorg dat de simit er aan beide kanten goed mee bedekt is. Herhaal deze werkwijze voor de rest van de broodringen.
 
Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk die met olie. Leg er de broodringen op en bak ze in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en krokant zijn (ca 20 minuten).

Serveer simit warm met boter of feta óf op kamertemperatuur als onderdeel van een ontbijtbuffet.


Info


Simit zijn ook populair als streetfood. In Instanboel zijn ze volop verkrijgbaar in kraampjes op straat en worden dan als tussendoortje gegeten.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________