![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dessert: vermicelli gekookt in melk met een topping van noten en rozijnen 4 p., India 4 hele geblancheerde amandelen 4 gedopte pistachenootjes (optioneel) 1 el verse kokos 100 g geroosterde seviyan (dunne vermicelli) 1/4 l volle melk 40 g ghee of ongezouten boter 2 kruidnagels 2 groene kardamompeulen 200 g basterdsuiker 1 el cashewnoten, in tweeën gesplitst 1 el rozijnen Bereiding Snijd de amandelen en pistachio's in dunne plakjes (schaafsel). Snijd de verse kokoks, als je die gebruikt, in blokjes van 1 1/2 centimeter. Breek de sevyan of vermicelli in stukjes. Breng in een steelpan de melk aan de kook. Verhit de helft van de ghee of boter in een kleine bakpan en bak er kort de sevyan, de kruidnagels en kardamompeulen in (1 à 2 minuten). Voeg de gebakken sevyan, kruidnagels en kardamompeulen aan de kokende melk toe en laat ze ruim een minuut meekoken. Voeg de basterdsuiker toe en roer tot die is opgelost. Neem de pan van de hittebron en verwijder de kruidnagels en kardamompeulen. Verhit de rest van de ghee in het bakpannetje en bak er de amandelen, pistacchio's, kokos, cashews en rozijnen in tot de noten donkerder worden., Blijf erbij want noten verbranden snel. Verdeel de sevyan over 4 dessertglazen en "top" ze met het amandel-, pistachio-, kokos-, cashew- en rozijnenmengsel. Je kunt het dessert zowel warm als koel serveren. Seviyan is een traditioneel Indiaas dessert dat vooral geserveerd wordt bij feestelijke gelegenheden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|