R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SEVYAN
dessert: vermicelli gekookt in melk met een topping van noten en rozijnen
4 p., India

4 hele geblancheerde amandelen
4 gedopte pistachenootjes
(optioneel) 1 el verse kokos
100 g geroosterde seviyan (dunne vermicelli)
1/4 l volle melk
40 g ghee of ongezouten boter
2 kruidnagels
2 groene kardamompeulen
200 g basterdsuiker
1 el cashewnoten, in tweeën gesplitst
1 el rozijnen


Bereiding


Snijd de amandelen en pistachio's in dunne plakjes (schaafsel).
Snijd de verse kokoks, als je die gebruikt, in blokjes van 1 1/2 centimeter.
Breek de sevyan of vermicelli in stukjes.

Breng in een steelpan de melk aan de kook.

Verhit de helft van de ghee of boter in een kleine bakpan en bak er kort de sevyan, de kruidnagels en kardamompeulen in (1 à 2 minuten).

Voeg de gebakken sevyan, kruidnagels en kardamompeulen aan de kokende melk toe en laat ze ruim een minuut meekoken.
Voeg de basterdsuiker toe en roer tot die is opgelost.
Neem de pan van de hittebron en verwijder de kruidnagels en kardamompeulen.

Verhit de rest van de ghee in het bakpannetje en bak er de amandelen, pistacchio's, kokos, cashews en rozijnen in tot de noten donkerder worden., Blijf erbij want noten verbranden snel.

Verdeel de sevyan over 4 dessertglazen en "top" ze met het amandel-, pistachio-, kokos-, cashew- en rozijnenmengsel.

Je kunt het dessert zowel warm als koel serveren.


Info


Seviyan is een traditioneel Indiaas dessert dat vooral geserveerd wordt bij feestelijke gelegenheden.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________