R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten
























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 SCHTSCHI
kool-maaltijdsoep met aardappels en vlees, 4 p., Rusland





200 à 300 g soepvlees
soepgroenten
600 g zuurkool
300 g aardappels
2 el boter
1 el meel
1 ui
1 laurierblad
peper en zout


Bereiding


Breng in een grote pan 1 1/2 liter water aan de kook.
Doe het rundvlees en de soepgroenten in de pan. Laat het geheel al naar gelang de kwaliteit van het vlees 1 1/2 à 2 1/2 uur zachtjes koken.
Snijd de ui fijn. Schil de aardappels en snijd ze in vieren.
Neem het vlees uit de pan, laat het afkoelen en snijd het in in eetbare stukken.
Zeef de soep. De soepgroenten kun je wegdoen.
Fruit de ui in een koekenpan met wat boter. Strooi er de bloem over en roer tot die door de boter is opgenomen.
Voeg terwijl je blijft roeren beetje bij beetje het kooknat toe. Breng het opnieuw aan de kook.
Voeg de aardappels en het laurierblad toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
Voeg zout en peper aan de soep toe.
Roer als het kwartier om is het rundvlees en de zuurkool door de soep en laat het geheel nog een kwartier koken.
Proef of er nog peper en zout toegevoegd moeten worden.
Schep de soep op voorverwarmde borden.


Info


Schtschi is een typisch Russisch gerecht. De soep kent drie varianten: schtschi met zuurkool, schtschi met verse witte kool én vegetarische schtschi.
Voor de tweede variant volgt hier ook een recept.


SCHTSCHI (2)
kool-maaltijdsoep met aardappels en rundvlees, 4 à 6 p., Rusland

2 l water
200 à 300 g soepvlees
een kleine witte kool (circa 750 g)
3 uien
1 grote wortel
1 grote tomaat of 1 el tomatenpuree
2 aardappels
1 tl kummel
2 laurierblaadjes
10 zwarte peperbolletjes
4 tenen knoflook
2 el peterselie
2 el dille
200 g zure room
zout en peper


Bereiding


Doe het vlees in de pan met zoveel koud water als nodig is om het te bedekken.
Breng het water aan de kook. Giet het water weg als er zich schuim gaat vormen en verwijder schuimresten uit de pan.
Zet het vlees met heet water opnieuw op en breng het aan de kook.
Voeg een hele ui, 2 tenen knoflook en een laurierblad toe en laat het geheel 2 uur zachtjes koken.
Verwijder de ui en het laurierblad, die heb je niet langer nodig.
Neem het vlees uit de pan en snijd het in stukken.
Ontdoe de kool van de buitenste bladeren en snijd er de harde kern uit. Rasp de kool.
Snijd de resterende uien en knoflook fijn.
Snijd de aardappels in stukjes en rasp de wortel.
Breng de bouillon weer aan de kook en doe er de kool, de uien, de knoflook en de aardappels in. Laat het geheel 15 minuten op laag vuur koken.
Was de tomaat en snijd die in vieren. Voeg de tomaat met de peperbolletjes en de kummel aan de soep toe.
Laat de soep nog 10 minuten koken.
Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd het vlees toe.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Strooi rijkelijk peterselie en dille over de soep en serveer er per portie 2 el zure room bij.


Info


Voor de vegetarische variant van de koolsoep laat je het vlees achterwege. Breng de bouillon, indien gewenst, verder op smaak met een paar groentenbouillontabletten.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________