![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
SAZON (GOYA) SEASONING
specerijenmix, Colombia ![]() 1 el gemalen koriander 1 el gemalen komijn 1 el gemalen annato-zaden (achiote) of kurkuma 1 el knoflookpoeder 1 el zout 2 tl oregano 1 tl gemalen zwarte peper Meng de specerijen. In een ander recept voor sazon seasoning dat ik tegenkwam, bevat dezelfde ingrediënten maar in een andere verhouding, namelijk voor ieder ingrediënt 1 eetlepel, dus ook wat de oregano en de zwarte peper betreft. 1 el oregano kan natuurlijk best maar een hele eetlepel zwarte peper lijkt me daarentegen iets teveel van het goede. Laat je eigen smaak de hoeveelheid van deze 2 igrediënten bepalen. Als er voor een gerecht "sazon seasoning" nodig is, wordt er in recepten voor dat gerecht gewoonlijk gevraagd om "sazon goya seasoning". Dat is niet een bepaalde soort sazon-seasoning of iets dergelijk. Goya is gewoon de naam van de grootste pruducent van "sazon seasoning", het is dus een merknaam. 1 verpakking of pakje "sazon goya seasoning" komt overeen met 1 1/2 tl zelf samengestelde "sazon seasoning". Sazon seasoning wordt o.a. gebruikt in het gerecht kip in romige kokossaus en carne desmechada Colombiana. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |