R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
SAZON (GOYA) SEASONING

specerijenmix, Colombia





1 el gemalen koriander
1 el gemalen komijn
1 el gemalen annato-zaden (achiote) of kurkuma
1 el knoflookpoeder
1 el zout
2 tl oregano
1 tl gemalen zwarte peper


Bereiding


Meng de specerijen.


Info


In een ander recept voor sazon seasoning dat ik tegenkwam, bevat dezelfde ingrediënten maar in een andere verhouding, namelijk voor ieder ingrediënt 1 eetlepel, dus ook wat de oregano en de zwarte peper betreft.  1 el oregano kan natuurlijk best maar een hele eetlepel zwarte peper lijkt me daarentegen iets teveel van het goede. Laat je eigen smaak de hoeveelheid van deze 2 igrediënten bepalen.

Als er voor een gerecht "sazon seasoning" nodig is, wordt er in recepten voor dat gerecht gewoonlijk gevraagd om "sazon goya seasoning".
Dat is niet een bepaalde soort sazon-seasoning of iets dergelijk. Goya is gewoon de naam van de grootste pruducent van "sazon seasoning", het is dus een merknaam.

1 verpakking of pakje "sazon goya seasoning" komt overeen met 1 1/2 tl zelf samengestelde "sazon seasoning".

Sazon seasoning wordt o.a. gebruikt in het gerecht kip in romige kokossaus en carne desmechada Colombiana.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________