![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 24 stuks, India voor de vulling: 1 tl plantaardige olie 1 tl komijnzaad 1 tl verse gember, fijngehakt 1 tl knoflook, fijngehakt 1 tl gemalen kurkuma 1 tl cayenne 1 tl garam masala 1 tl chaat masala 1 1/2 kop gekookte en gepureerde aardappels 1/2 kop doperwten, geblancheerd 1 el versgeperst citroensap 1 tl suiker zout, naar smaak plantaardige olie voor het bakken verder: 24 wonton wrappers (kant en klaar) 4 el water, voor het verzegelen optioneel: een chutney naar leuze gemberchai Bereiding Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een pan. Voeg het komijnzaad toe en laat het een minuut of 2 sissen en smaak afgeven. Voeg de gember en knoflook toe en bak ze 1/2 minuut mee. Verlaag de temperatuur en voeg kurkuma, cayennepeper, garam masala en chaat masala toe en roerbak ze kort. Voeg de aardappelpuree en de geblancheerde erwten toe en schep ze om tot de specerijen er goed verdeeld door ogenomen zijn. Laat op lage temperatuur de smaken van de specerijen een paar minuten intrekken. Maak een kuiltje in het aardappelpureemengsel, doe er het citroensap, de suiker en zout naar smaak in en roer tot die ze door de puree opgenomen zijn. Doe de aardappelpureevulling vervolgens in een kom en een kom en laat die volledig afkoelen. Neem een wrapper en bevochtig de rand met een klein beetje water. Schep 1 el vulling op een hoek van de wrapper. Neem de er tegenover liggende hoek vast, vouw die over de vulling heen en druk de beide hoeken en vervolgens de randen samen, zodat het resultaat een gevulde en gesloten driehoek is. Op naar de volgende wrapper..... en als de hele stapel tje is opwerkt....: giet een laag olie (ca 5 cm) in een pan met zware bodem. Kies een formaat pan waar bij de olie niet boven de panwand uitkomt en waarin zeker 2 samosa's naast elkaar kunnen liggen en zet een bord klaar met een paar lagen keukenpapier. Verhit de olie en test de temperatuur door er een leeg wontonvel in te laten zakken. Als het zinkt en snel gaat drijven is de olie goed. Laat een paar samosa's in de olie glijden en frituur ze aan beide kanten goudgeel (ca 2 minuten per kant). Neem ze voorzichtig met een schuimspaan uit de olie, laat ze uitlekken op keukenpapier en laat ze wat afkoelen voor ze te konsumeren. Serveer een chutney naar keuze bij samosa's, ook een kop gemberchai gaat er goed mee samen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|