![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
garnalensambal, 4 p., Maleisië 3 el olie 600 g garnalen, gepeld en schoongemaakt (darmkanaal) 2 koppen water 2 el tamarindepulp, gemengd met 1/2 kop water en daarna gezeefd 3 limoenblaadjes, in dunne reepjes gesneden 2 tl zout of zout naar smaak 1 tl suiker of suiker naar smaak voor de kuiden/specerijen pasta: 10 gedroogde rode chilies, zaad verwijderd 10 sjalotjes, gepeld 30 g belacan ofwel garnalenpasta Bereiding Stamp in een vijzel de ingrediënten voor de pasta fijn of maal ze in de foodprocessor tot een pasta. Verhit de olie in een wok. Voeg de kruiden/specerijenpasta toe en roerbak die tot de geuren vrijkomen. Voeg de garnalen toe en ga 2 à 3 minuten door met roerbakken. Voeg het water toe, het tamarindesap en breng het op hoog vuur aan de kook. Roer als het geheel even gekookt heeft de in reepjes gesneden limoenblaadjes, het zout en de suiker door het gerecht. Direkt serveren.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |