R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SAMBAL GORENG TEMPEH

4 p., Maleisië


750 tempeh
3 lomboks, zonder zaadjes of 1 1/2 tl sambak oelek
(een combinatie van beiden kan ook)
6 sjalotten
3 tenen knoflook
3 cm verse laos gekneusd,/ geraspt of 1 1/2 tl gemalen laos
plantaardige olie
2 tl tamarinde
2 el gula djawa (palmsuiker) of bruine basterdsuiker
2 eetl ketjap manis
1/4 tl zout

optioneel:
trassie, naar smaak
enkele blaadjes daun salam


Bereiding


Snijd de tempeh in blokjes van één vierkante centimeter.

Doe een hoeveelheid olie in de wok en verhit die tot 180 C. Frituur er de blokjes tempeh in tot ze licht goudbruin en krokant zijn. Doe dat in verschillende partijen zodat de olie niet teveel afkoelt. Laat de gefrituurde tempehblokjes uitlekken op keukenpapier.

Giet de olie uit de wok tot je 2 à 3 eetepels overhoud.
Bak er de ui/sjalot licht-goudbruin in en voeg dan de knoflook, pepers/sambal, laos en zout toe. toe.
Voeg na een paar minuten de ketjap, gula djawa en de tamarinde toe.
Laat de gula djawa en tamarinde oplossen en warm het geheel goed door.

Proef en voeg zonodig zout, sambal, ketjap of tamarinde toe.

Serveer sambal goreng tempeh met rijst en een groente of salade.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________