![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
SAMBAL GORENG TEMPEH
4 p., Maleisië
750 tempeh 3 lomboks, zonder zaadjes of 1 1/2 tl sambak oelek (een combinatie van beiden kan ook) 6 sjalotten 3 tenen knoflook 3 cm verse laos gekneusd,/ geraspt of 1 1/2 tl gemalen laos plantaardige olie 2 tl tamarinde 2 el gula djawa (palmsuiker) of bruine basterdsuiker 2 eetl ketjap manis 1/4 tl zout optioneel: trassie, naar smaak enkele blaadjes daun salam Bereiding Snijd de tempeh in blokjes van één vierkante centimeter. Doe een hoeveelheid olie in de wok en verhit die tot 180 C. Frituur er de blokjes tempeh in tot ze licht goudbruin en krokant zijn. Doe dat in verschillende partijen zodat de olie niet teveel afkoelt. Laat de gefrituurde tempehblokjes uitlekken op keukenpapier. Giet de olie uit de wok tot je 2 à 3 eetepels overhoud. Bak er de ui/sjalot licht-goudbruin in en voeg dan de knoflook, pepers/sambal, laos en zout toe. toe. Voeg na een paar minuten de ketjap, gula djawa en de tamarinde toe. Laat de gula djawa en tamarinde oplossen en warm het geheel goed door. Proef en voeg zonodig zout, sambal, ketjap of tamarinde toe. Serveer sambal goreng tempeh met rijst en een groente of salade.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |