![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Tanzania 900 g stevige visfilet zoals kabeljauw, snapper, zalm 1 ui, gehakt 2 tl knoflook, geperst 3 el olie 1 el currypoeder 2 el tomatenpuree 1 à 2 rode chilipepers het sap van 1/2 citroen ca 350 ml kokosmelk zwarte peper en zout naar smaak Bereiding Kruid de vis met zout en peper. Verhit de olie in een een ruime koeken-of bakpan en bruin er de vis in. Neem de gebakken vis uit de pan en houd die warm onder aluminiumfolie. Bak de ui in de achtergebleven olie tot die licht gekleurd is (4 à 5 minuten). Voeg de knoflook toe, bak die 1 minuut mee en voeg dan het currypoeder, de tomatenpuree, chilipeper(s) en het citroensap toe. Roer ze door het ui-knoflookmengsel en ga door met bakken (ca minuten). Roer daarbij voortdurend zodat er geen verbranding optreedt. Voeg de kokosmelk en laat die aan de kook komen. Verlaag vervolgens de temperatuur en leg de visfilets terug in de pan. Laat de inhoud van de pan 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken zich kunnen mengen en de saus indikt tot tot een romige consistentie. Serveer rijst bij samaki wa nazi.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|