R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 SAMAKI WA NAZI
4 p., Tanzania

900 g stevige visfilet zoals kabeljauw, snapper, zalm
1 ui, gehakt
2 tl knoflook, geperst
3 el olie
1 el currypoeder
2 el tomatenpuree
1 à 2 rode chilipepers
het sap van 1/2 citroen
ca 350 ml kokosmelk
zwarte peper en zout naar smaak


Bereiding


Kruid de vis met zout en peper.

Verhit de olie in een een ruime koeken-of bakpan en bruin er de vis in.

Neem de gebakken vis uit de pan en houd die warm onder aluminiumfolie.

Bak de ui in de achtergebleven olie tot die licht gekleurd is (4 à 5 minuten).

Voeg de knoflook toe, bak die 1 minuut mee en voeg dan het currypoeder, de tomatenpuree, chilipeper(s) en het citroensap toe. Roer ze door het ui-knoflookmengsel en ga door met bakken (ca minuten). Roer daarbij voortdurend zodat er geen verbranding optreedt.

Voeg de kokosmelk en laat die aan de kook komen. Verlaag vervolgens de temperatuur en leg de visfilets terug in de pan.
Laat de inhoud van de pan 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken zich kunnen mengen en de saus indikt tot tot een romige consistentie.

Serveer rijst bij samaki wa nazi.


Info










Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________