R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
SALPICAO DE FRANGO
koude kipsalade, 4 à 6 p., Brazilië




 
2 à 3 kipfilets
2 flinke schijven gekookte ham, in blokjes gesneden
1/2 kop verse peterselie, fijngesneden
1 blikje palmharten, in schijfjes gesneden
1/2 kop mais
1/2 kop doperwten
1 appel, in stukjes gesneden
1 kleine ui, fijngesneden
1 groene paprika, in stukjes gesneden
1 wortel, geraspt
1/4 kop groene olijven
1/2 kop rozijnen
1 mango, in stukjes gesneden
2 el mayonaise


Bereiding


Kook de kipfilets tot het vlees goed gegaard is en trek het als het wat afgekoeld is met 2 vorken in stukjes.

Neem een ruime kom en meng er de "shredded" kipfilet en alle andere ingrediënten in.

Zet de salade tot gebruik in de koelkast.

Maak een serveerschaal op met de salade en presenteer die vervolgens.


Info


Salpicao de frango is een populaire Braziliaanse zomersalade. Een beetje een allegaartje misschien maar ach, het is zomer en aan kleur is geen gebrek. Brazilianen strooien over de salade graag "matchstick potato chips" ofwel luciferdikke krokant gebakken frietjes......




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________