|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
voor de kip: 4 kipfilets 5 dl water 1/2 tl zout 1 el suiker 5 dl kippenbouillon 1 laurierblad 5 stuks hele peperkorrels voor de salade: gemengde sla 150 g brie, in repen of stukjes 50 g gezouten pecannoten 1 avocado, in schijfjes of stukken gesneden 1/2 mango, in schijfjes of stukken gesneden Bereiding Doe het water, het zout en de suiker in een ruime kom. Roer tot het zout en de suiker zijn opgelost. Voeg de stukken kip toe en zet de kom in de koelkast. De volgende dag. Spoel de kipfilets af met koud water. Breng de bouillon met het laurierblad en de peperkorrels aan de kook. Haal de pan van het vuur, doe er de kipfilets in en laat ze 8 à 10 minuten of wat langer indien nodig garen. Laat de kipfilets afkoelen en snijd ze vervolgens in repen of stukjes. Maak 4 borden op met de sla, de brie, pecannoten, de avocado en de mango en leg er de repen of stukjes kipfilet boven op. Serveer de salade met persillepuré, een Noorse peterseliedressing. Serveer brood bij de salade. Dit is een stevige salade, energierijk genoeg om als maaltijdsalade te dienen. Ik neem overigens de pan niet van het vuur. Als daar 4 kipfilets ingaan, daalt de temperatuur van het water aanzienlijk. De filets zouden in 8 à 10 minuten in het verder afkoelende water gaar moeten worden. Of dat haalbaar is voor de dikkere gedeeltes van de filets? Het lijkt mij beter in het geval van kip maar ook vlees en vis op safe te spelen. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |