R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________

SALAT MED LETTSALTET KYLLING OG BRIE

salade met lichtgezouten kip en brie, 4 p., Noorwegen





voor de kip:

4 kipfilets
5 dl water
1/2 tl zout
1 el suiker
5 dl kippenbouillon
1 laurierblad
5 stuks hele peperkorrels

voor de salade:
gemengde sla
150 g brie, in repen of stukjes
50 g gezouten pecannoten
1 avocado, in schijfjes of stukken gesneden
1/2 mango, in schijfjes of stukken gesneden


Bereiding

Doe het water, het zout en de suiker in een ruime kom. Roer tot het zout en de suiker zijn opgelost.
Voeg de stukken kip toe en zet de kom in de koelkast.

De volgende dag.
Spoel de kipfilets af met koud water.

Breng de bouillon met het laurierblad en de peperkorrels aan de kook.
Haal de pan van het vuur, doe er de kipfilets in en laat ze 8 à 10 minuten of wat langer indien nodig garen.
Laat de kipfilets afkoelen en snijd ze vervolgens in repen of stukjes.
Maak 4 borden op met de sla, de brie, pecannoten, de avocado en de mango en leg er de repen of stukjes kipfilet boven op.

Serveer de salade met persillepuré, een Noorse peterseliedressing.

Serveer brood bij de salade.


Info


Dit is een stevige salade, energierijk genoeg om als maaltijdsalade te dienen.

Ik neem overigens de pan niet van het vuur. Als daar 4 kipfilets ingaan, daalt de temperatuur van het water aanzienlijk. De filets zouden in 8 à 10 minuten in het verder afkoelende water gaar moeten worden. Of dat haalbaar is voor de dikkere gedeeltes van de filets?
Het lijkt mij beter in het geval van kip maar ook vlees en vis op safe te spelen.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________