I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
lunchgerecht/voorgerecht/hoofdgerecht, 4 p 200 g sperziebonen 200 g gemengde sla 1 rijpe avocado, in stukjes 250 g gerookte kip, in reepjes 4 plakjes bacon 4 sneetjes witbrood, in blokjes 2 el olijfolie 60 g Parmezaanse of oude kaas voor de dressing 3 el olijfolie 1 a 2 el citroensap 1 a 2 tl mosterd 1 el mayonaise 2 el fijngesneden koriander zout en peper Bereiding Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook de bonen 4 a 6 minuten. Laat ze uitlekken en afkoelen. Meng de sla met de sperziebonen, de in stukjes gesneden avocado en de reepjes kip. Bak de bacon krokant in een droge koekenpan. Bak de broodblokjes krokant in olijfolie. Meng de ingrediënten vor de dressing. Schep de dressing door de salade en garneer de salade met de Parmezaanse kaas en plakjes bacon. In vroeger tijden was roken van etenswaren vooral bedoeld om ze langer houdbaar te maken. Vandaag de dag worden etenswaren vooral gerookt omwille van de smaak. Als je van gerookte etenswaren houdt, is het het overwegen waard een rookoventje aan te schaffen. Dat hoeft helemaal niet zo'n oversizede, met toeters en bellen uitgeruste kookapparaat voor buiten te zijn. Er zijn zeer betaalbare handige en compacte tafelrookoventjes in de handel waarmin je op eenvoudige wijze o.a. vlees en vis kunt roken.
| |