|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
kip, aardappel, ei-salade, 4 à 6 p., Iran 6 grote aardappels, gekookt, gepeld en fijngesneden 2 kipfilets (gekookt, gebakken of geroosterd) in blokjes of "shredded" 3 hardgekookte eieren, gepeld en fijngehakt 1 1/2 a 2 koppen mayonaise 3 zure augurken, fijngehakt 450 g erwtjes (diepvries, blik of pot) 1 kop olijven -groene of zwarte- zonder pit I kleine wortel, julienne of fijn gesneden 1 à 2 el citroen of limoensap, vers geperst 2 el olijfolie zout en peper naar smaak Bereiding Meng in een kommetje de mayonaise, de olijfolie, het citroensap en zout en peper. Meng in een andere kom de stukjes kip, aardappel, ei, augurk en de erwten. Bewaar wat stukjes augurk en wat erwten voor de garnering. Schep de mayonaise-dressing door het kipmengsel. Dresseer een serveerschaal met de salade en garneer die met de olijven, augurken, erwten en wortel. Koel de salade voor die te serveren. Info Salad olivieh werd gecreëerd in Rusland maar is geen Russische vinding. Het is een creatie van de Franse kok Lucien Olivier die in tsaristisch Rusland in Moskou een Frans specialiteitenrestaurant begon. Dit recept is een Iraanse variant. De salade is daar net zo populair als in Rusland. Met shredded wordt bedoeld dat het vlees "Shredded": To shred betekent letterljk "scheuren". Het vlees dient -bijvoorbeeld met 2 vorken- uit elkaar getrokken te worden. Je krijgt dan "plukken" vlees in plaats van stukjes.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |