R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SALAD OLIVIEH
kip, aardappel, ei-salade, 4 à 6 p., Iran





6 grote aardappels, gekookt, gepeld en fijngesneden
2 kipfilets (gekookt, gebakken of geroosterd) in blokjes of "shredded"
3 hardgekookte eieren, gepeld en fijngehakt
1 1/2 a 2 koppen mayonaise
3 zure augurken,  fijngehakt
450 g erwtjes (diepvries, blik of pot)
1 kop olijven -groene of zwarte- zonder pit
I kleine wortel, julienne of fijn gesneden
1 à 2 el citroen of limoensap, vers geperst
2 el olijfolie
zout en peper naar smaak


Bereiding


Meng in een kommetje de mayonaise, de olijfolie, het citroensap en zout en peper.
Meng  in een andere kom de stukjes kip, aardappel, ei, augurk en de  erwten. Bewaar wat stukjes augurk en wat erwten voor de garnering.

Schep de mayonaise-dressing door het kipmengsel.
 
Dresseer een serveerschaal met de salade en garneer die met de olijven, augurken, erwten en wortel.
Koel de salade voor die te serveren.


Info


Salad olivieh werd gecreëerd in Rusland maar is geen Russische vinding.  Het is een creatie van de Franse kok Lucien Olivier die in tsaristisch Rusland in Moskou een Frans specialiteitenrestaurant begon.
Dit recept is een Iraanse variant. De salade is daar net zo populair als in Rusland.
Met shredded wordt bedoeld dat het vlees

"Shredded": 
To shred betekent letterljk "scheuren". Het vlees dient -bijvoorbeeld met 2 vorken- uit elkaar getrokken te worden. Je krijgt dan "plukken" vlees in plaats van stukjes.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________