![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| groenten-garnalengerecht, 4 p., Indonesië 1 middelgrote ui, fijngesneden 1 teentje knoflook, fijngesneden 1 rode peper, zaad verwijderd, fijngesneden 2 1/2 cm galangal, fijngesneden 1 tl ketoembar (koriander) 225 g garnalen, schoongemaakt 225 g kool, in reepjes 225 g bloemkool, in roosjes 1 kleine aubergine, in kleine stukjes 225 g sperzieboontjes, in 2 stukken 1 kleine wortel, jullienne gesneden 350 ml kokosmelk 350 ml water 1 laurierblad plantaardige olie Bereiding Verhit wat olie in een wok en bak er de ui, knoflook, rode peper, galangal en ketoembar in tot de geuren vrijkomen. Voeg de garnalen toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de kool, bloemkool, aubergine, sperziebonen en wortel toe. Doe een deksel op de pan en laat de groenten op laag vuur gedurende 10 minuten garen. Voeg de kokosmelk, het water en de laurier toe en breng de vloeistof aan de kook. Draai het vuur laag en laat de groenten zonder deksel op de pan sudderen tot ze gaar zijn. Roer regelmatig. Een sajoer is een gerecht van wat hardere groenten met tahoe, tempé, vlees of vis (garnalen) in een Lodeh-saus. De variatie in recepten is groot. Sajoer Lodeh is van origine eigenlijk een soort soep maar wordt niet als soep gegeten maar als groente met een saus op een bedje rijst. Gaat goed samen met gebakken kip. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |