R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten






































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 SAJOER LODEH
groenten-garnalengerecht, 4 p., Indonesië

1 middelgrote ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 rode peper, zaad verwijderd, fijngesneden
2 1/2 cm galangal, fijngesneden
1 tl ketoembar (koriander)
225 g garnalen, schoongemaakt
225 g kool, in reepjes
225 g bloemkool, in roosjes
1 kleine aubergine, in kleine stukjes
225 g sperzieboontjes, in 2 stukken
1 kleine wortel, jullienne gesneden
350 ml kokosmelk
350 ml water
1 laurierblad
plantaardige olie


Bereiding


Verhit wat olie in een wok en bak er de ui, knoflook, rode peper, galangal en ketoembar in tot de geuren vrijkomen.
Voeg de garnalen toe en bak ze 2 minuten mee.
Voeg de kool, bloemkool, aubergine, sperziebonen en wortel toe. Doe een deksel op de pan en laat de groenten op laag vuur gedurende 10 minuten garen.
Voeg de kokosmelk, het water en de laurier toe en breng de vloeistof aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de groenten zonder deksel op de pan sudderen tot ze gaar zijn. Roer regelmatig.


Info


Een sajoer is een gerecht van wat hardere groenten met tahoe, tempé, vlees of vis (garnalen) in een Lodeh-saus. De variatie in recepten is groot.
Sajoer Lodeh is van origine eigenlijk een soort soep maar wordt niet als soep gegeten maar als groente met een saus op een bedje rijst.
Gaat goed samen met gebakken kip.




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________