|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
SACH MOUEN CHANG KAK
Cambodjaanse kip saté, 10 stuks, Cambodja
500 g kipfilet 1 stengel citroengras, fijngehakt 8 kaffir lime blaadjes, in smalle reepjes gescheurd een schijfje galangal (1 cm), geschild en fijngehakt 1 teen knoflook, geperst 2 tl gemalen kurkuma 2 el sojasaus 2 el palmsuiker 2 el plantaardige olie, plus extra verder: 10 in water gewelde houten prikkers Bereiding Snijd iedere kipfilet in de lengte in repen van 5 bij 1 1/2 centimeter. Verwijder de buitenste blaadjes van de stengel citroengras. Doe het zachtere deel van de stengel, met de kaffir limoenblaadjes, de galangal en de knoflook in de foodprocessor en maal ze tot een pasta of vijzel ze tot pasta. Doe de pasta in een kom. Voeg de kurkuma, sojasaus, suiker en olie toe en meng ze met de pasta. Zet 1/4 kop van het mengsel terzijde. Doe de repen kip in de kom met de marinade. Schep ze om zodat ze aan alle kanten met de pasta gecoat worden. Dek de kom af met plastic folie. Laat de kipreepjes in de koelkast minimaal 40 minuten marineren. Rijg de kipreepjes in gelijke hoeveelheden aan de houten prikkers. Verhit op middelhoog vuur een beetje olie in een ruime koekenpan. Leg er de kipspiezen in - in verschillende partjen als dat modig is - en bak ze tot ze gaar zijn (ca 4 minuten in totaal). Bestrijk ze tijdens het bakken meerdere keren met de gereserveerde marinade en draai ze halverwege om. Serveer er, indien gewenst rijst, taugé, limoenpartjes en chilipeper (in ringetjes) bij.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |