R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SACH MOUEN CHANG KAK

Cambodjaanse kip saté, 10 stuks, Cambodja


500 g kipfilet
1 stengel citroengras, fijngehakt
8 kaffir lime blaadjes, in  smalle reepjes gescheurd
een schijfje galangal (1 cm), geschild en fijngehakt
1 teen knoflook, geperst
2 tl gemalen kurkuma
2 el sojasaus
2 el palmsuiker
2 el plantaardige olie, plus extra

verder:
10 in water gewelde houten prikkers


Bereiding

Snijd iedere kipfilet in de lengte in repen van 5 bij 1 1/2 centimeter.

Verwijder de buitenste blaadjes van de stengel citroengras.
Doe het zachtere deel van de stengel, met de kaffir limoenblaadjes, de galangal en de knoflook in de foodprocessor en maal ze tot een pasta  of vijzel ze tot pasta.

Doe de pasta in een kom. Voeg de kurkuma, sojasaus, suiker en olie toe
en meng ze met de pasta. Zet 1/4 kop van het mengsel terzijde.

Doe de repen kip in de kom met de marinade. Schep ze om zodat ze aan alle kanten met de pasta gecoat worden.
Dek de kom af met plastic folie. Laat de kipreepjes in de koelkast minimaal 40 minuten marineren.

Rijg de kipreepjes in gelijke hoeveelheden aan de houten prikkers.

Verhit op middelhoog vuur een beetje olie in een ruime koekenpan.
Leg er de kipspiezen in - in verschillende partjen als dat modig is - en bak ze tot ze gaar zijn (ca 4 minuten in totaal).
Bestrijk ze tijdens het bakken meerdere keren met de gereserveerde marinade en draai ze halverwege om.

Serveer er, indien gewenst rijst, taugé, limoenpartjes en chilipeper (in ringetjes) bij.


Info










naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________