|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
|
ongegist volkoren platbrood, ca 10 stuks, o.a. Nepal 4 koppen volkoren tarwebloem, gezeefd 1 el gesmolten boter 3/4 kop warme melk 3/4 kop warm water of meer indien nodig 1 el suiker 1 tl zout Bereiding Meng in een grote kom de gezeefde bloem, de gesmolten boter, het zout en de suiker. Maak een holte in het midden en giet er het water en de melk in. Werk de vloeistof door het bloemmengsel tot een samenhangend geheel ontstaat. Strooi wat bloem op je werkblad en kneed daarop het deeg een minuut op tien. Verdeel het deeg in 10 gelijke eenheden en maak er balletjes van. Rol die vervolgens uit tot cirkels. Verhit een (bij voorkeur gietijzeren) pan op middelhoge temperatuur. Leg er een roti in en bak die ca 30 seconden. Draai de roti om en bak die ca 1 minuut of tot er luchtbelle(n)(tjes) zichtbaar zijn. Draai de roti nog een keer om en ga nog ca 1 minuut door met bakken. Druk met een lichtvochtige theedoek op de roti om de ontwikkeling van meer luchtbellen te bevorderen. Houd bereide roti warm in een theedoek. Serveer roti warm met groenten- of vleesbereidingen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |