R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten

























 ROTI
ongegist volkoren platbrood, ca 10 stuks, o.a. Nepal

   
   

4 koppen volkoren tarwebloem, gezeefd
1 el gesmolten boter
3/4 kop warme melk
3/4 kop warm water of meer indien nodig
1 el suiker
1 tl zout


Bereiding


Meng in een grote kom de gezeefde bloem, de gesmolten boter, het zout en de suiker.

Maak een holte in het midden en giet er het water en de melk in. Werk de vloeistof door het bloemmengsel tot een samenhangend geheel ontstaat.
Strooi wat bloem op je werkblad en kneed daarop het deeg een minuut op tien.
Verdeel het deeg in 10 gelijke eenheden en maak er balletjes van. Rol die vervolgens uit tot cirkels.

Verhit een (bij voorkeur gietijzeren) pan op middelhoge temperatuur. Leg er een roti in en bak die ca 30 seconden.
Draai de roti om en bak die ca 1 minuut of tot er luchtbelle(n)(tjes) zichtbaar zijn.
Draai de roti nog een keer om en ga nog ca 1 minuut door met bakken.

Druk met een lichtvochtige theedoek op de roti om de ontwikkeling van meer luchtbellen te bevorderen.

Houd bereide roti warm in een theedoek.

Serveer roti warm met groenten- of vleesbereidingen.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________