|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| |||
---|---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
ROTI KIP MASALA MET
KOUSEBAND
4 p.,
Suriname
750 g kip(pendij)filet 2 middelgrote uien 2 à 2 1/2 el Surinaamse masala (zie info) 2 à 3 tenen knoflook 1 el tomatenpuree 1 madame jeanette of rode chilipeper (zie info) zout en zwarte peper 3 maggieblokjes 2 el zonnebloemolie optioneel: 1/2 à 1 tl komijn verder: 6 aardappels 500 g kouseband 4 hardgekookte eieren surinaamse roti (kant en klaar of uit eigen keuken) Bereiding Klik hier voor de bereiding van Surinaamse roti. Snijd de kip(pendij)filet in eetbare stukken. Schil de aardappels en snijd ze eveneens in eetbare stukken. Snijd de kousenband in stukjes van 4 centimeter. Snijd de uien fijn en pers de knoflook. Snijd de rode peper (niet de madame jeanette) over de lengte door, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit 1 el olie in een wok of pan en fruit er de uien, tenen knoflook en rode peper in (3 à 4 minuten). Schuif het "trio" vervolgens de pan uit op een klaarstaand bord. Doe de andere eetlepel olie in de pan, laat die heet worden en schroei er de blokjes kip aan alle kanten in dicht (ca 3 minuten). Doe de uien, knoflook en rode peper terug in de pan en meng ze met de blokjes kip. Voeg de stukken aardappel toe. Bak ze mee tot ze op temperatuur zijn en strooi dan de masala, de komijn (optioneel) en wat peper en zout over de inhoud van de pan. Schep de ingrediënten om tot ze allen gelijkmatig met de masala enzovoorts bedekt zijn. Voeg de bouillon in delen toe. De aardappels hoeven miet helemaal onder te staan. Als je een madame jeanette voor dit gerecht gebruikt i.p.v. een minder sterke rode chilipeper moet je die nu in zijn geheel toevoegen. Zorg dat de peper niet openbreekt en proef regelmatig. Verwijder madame zodra het gerecht pittig genoeg naar je smaak is. Laat de aardappels met het deksel op de pan beetgaar worden (20 à 25 minuten). Kook ondertussen de eieren hard (8 à 10 minuten), koel ze onder stromend koud water en pel ze. Voeg als de aardappels beetgaar zijn de stukjes kouseband toe en laat ze met het deksel opnieuw op de pan gaar worden. Controleer de gaarheid na 15 minuten en geef ze indien nodig meer tijd. Controleer eveneens of het gerecht voldoende op smaak is wat zout en peper betreft. Warm de rotivellen even op in een pan of de oven. Serveer ze met de kip masala, de kouseband en de hardgekookte eieren. Smakelijk! Voor dit gerecht hebt je origineel Surinaamse masala nodig, niet te verwarren met het mengsel garam masala dat karakteristiiek is voor o.a. de Indiase keuken maar een andere samenstelling heeft. Met "Nederlandse" kerrie zoals de gemiddelde supermarkt die verkoopt, raak je nog verder van huis, bij wijze van spreken dan. Naar de toko of Surinaamse winkel dus of stel zelf het mengsel samen. Klik hier voor het recept. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________
|
|
| |