R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten



































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ROTI JALA
hoofdgerecht, 4 p., Maleisië

300 g tarwebloem
1 tl kurkuma
3 grote eieren, geklopt
300 ml halfvolle melk gemengd met 300 ml water
plantaardige olie voor het bakken
zout


Bereiding


Verwarm de oven voor (120 C).

Meng de bloem, 1 tl zout en 1 tl kurkuma in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er de eieren en een flinke scheut melk-watermengsel in. Klop vanuit het midden van de kom de ingrediënten tot een dun en glad beslag. Voeg terwijl je klopt in gedeelten de rest van het water-melkmengsel toe.
Giet het beslag met behulp van een trechtertje in een een knijpfles.

Verhit 1 el olie in een pan met anti-kleefbodem. Knijp in de fles en "teken" met het beslag zo snel als je kunt een web of ruitpatroon  vlak boven de bodem van de pan.
Draai de webpannenkoek om zodra het beslag gestold is (na ongeveer 1/2 minuut) en bak kort de andere kant.
Deze pannenkoeken hebben weinig tijd nodig, dus houd ze in de gaten. Herhaal de werkwijze tot het beslag op is.
Stapel de pannenkoeken met steeds een velletje bakpapier ertussen en houd ze warm in de oven terwijl je doorbakt.


Info


Pannenkoeken als roti jala houden door hun gaatjesstruktuur heel goed sauzen vast en passen dan ook heel goed bij stews en curries, waarin ze naar hartelust gedoopt/gedept kunnen worden.
Een van zulke gerechten is Maleisische "Ayam kapitan", waarvan een recept op deze site is opgenomen. Klik hier als je er meer over wilt weten.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________