![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, 4 p., Maleisië 300 g tarwebloem 1 tl kurkuma 3 grote eieren, geklopt 300 ml halfvolle melk gemengd met 300 ml water plantaardige olie voor het bakken zout Bereiding Verwarm de oven voor (120 C). Meng de bloem, 1 tl zout en 1 tl kurkuma in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er de eieren en een flinke scheut melk-watermengsel in. Klop vanuit het midden van de kom de ingrediënten tot een dun en glad beslag. Voeg terwijl je klopt in gedeelten de rest van het water-melkmengsel toe. Giet het beslag met behulp van een trechtertje in een een knijpfles. Verhit 1 el olie in een pan met anti-kleefbodem. Knijp in de fles en "teken" met het beslag zo snel als je kunt een web of ruitpatroon vlak boven de bodem van de pan. Draai de webpannenkoek om zodra het beslag gestold is (na ongeveer 1/2 minuut) en bak kort de andere kant. Deze pannenkoeken hebben weinig tijd nodig, dus houd ze in de gaten. Herhaal de werkwijze tot het beslag op is. Stapel de pannenkoeken met steeds een velletje bakpapier ertussen en houd ze warm in de oven terwijl je doorbakt. Pannenkoeken als roti jala houden door hun gaatjesstruktuur heel goed sauzen vast en passen dan ook heel goed bij stews en curries, waarin ze naar hartelust gedoopt/gedept kunnen worden. Een van zulke gerechten is Maleisische "Ayam kapitan", waarvan een recept op deze site is opgenomen. Klik hier als je er meer over wilt weten.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |