R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 ROTI CANAI
ongeveer 12 stuks, Maleisië




1 1/2 kop (360 ml) tarwebloem
1/2 kop (120 ml) ghee of geklaarde boter
1/2 kop (120 ml) water, indien nodig een paar el meer
zout naar smaak

optioneel:
1 ei


Bereiding


Zeef de bloem en het zout boven een middelgrote kom.
Maak een kuiltje in het midden en giet er de helft van de ghee in.
Meng de bloem en de ghee en voeg geleidelijk zoveel water toe als nodig is om het deeg te binden.
Kneed het deeg 5 à 8 minuten op een met ghee ingevet werbklad.
Maak een bol van het deeg en laat die in een afgedekte kom 2 uur rusten.

Verdeel het deeg in 10 à 12 gelijke stukjes en maak er bolletjes van.
Rol een bolletje deeg op een goed met ghee ingevet werkblad zo dun mogelijk uit.
Rek het deeg verder uit met je handen: plaats één hand op het midden van het deeg om het op zijn plaats te houden en gebruik de andere hand om het deeg hoek na hoek verder uit te rekken.
Doe dit tot het deeg doorschijnend is en een vierkante vorm heeft gekregen.
Vouw het deeg vervolgens op zoals je een theedoek opvouwt: vouw een strook deeg (1/3 deel) naar het midden van het vierkant toe zodat je een dubbele laag krijgt. Vouw ook de andere tegenoverliggende zijde naar het midden toe zodat je een 3 dubbele laag krijgt.
Sla nu de rechterzijde (ook 1/3 deel groot) naar binnen en daarna de linkerzijde zodat je uiteindelijk een vierkant krijgt van 9 laagjes deeg.
Rek het "stapeltje" deeg aan alle kanten nog wat uit.
Bak de roti canai in een ingevette pan aan beide zijden 1 à 2 minuten.


Info


Roti canai kan gegeten worden bij ieder gekruid gerecht.
Professionele streetfood-verkopers bereiden het deeg op een acrobatische manier te vergelijken met wat pizzabakkers met hun deeg doen: het op een hand door de lucht draaien en slingeren van deeg om het uit te rekken. 



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________