![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
ongeveer 12 stuks, Maleisië ![]() 1 1/2 kop (360 ml) tarwebloem 1/2 kop (120 ml) ghee of geklaarde boter 1/2 kop (120 ml) water, indien nodig een paar el meer zout naar smaak optioneel: 1 ei Bereiding Zeef de bloem en het zout boven een middelgrote kom. Maak een kuiltje in het midden en giet er de helft van de ghee in. Meng de bloem en de ghee en voeg geleidelijk zoveel water toe als nodig is om het deeg te binden. Kneed het deeg 5 à 8 minuten op een met ghee ingevet werbklad. Maak een bol van het deeg en laat die in een afgedekte kom 2 uur rusten. Verdeel het deeg in 10 à 12 gelijke stukjes en maak er bolletjes van. Rol een bolletje deeg op een goed met ghee ingevet werkblad zo dun mogelijk uit. Rek het deeg verder uit met je handen: plaats één hand op het midden van het deeg om het op zijn plaats te houden en gebruik de andere hand om het deeg hoek na hoek verder uit te rekken. Doe dit tot het deeg doorschijnend is en een vierkante vorm heeft gekregen. Vouw het deeg vervolgens op zoals je een theedoek opvouwt: vouw een strook deeg (1/3 deel) naar het midden van het vierkant toe zodat je een dubbele laag krijgt. Vouw ook de andere tegenoverliggende zijde naar het midden toe zodat je een 3 dubbele laag krijgt. Sla nu de rechterzijde (ook 1/3 deel groot) naar binnen en daarna de linkerzijde zodat je uiteindelijk een vierkant krijgt van 9 laagjes deeg. Rek het "stapeltje" deeg aan alle kanten nog wat uit. Bak de roti canai in een ingevette pan aan beide zijden 1 à 2 minuten. Roti canai kan gegeten worden bij ieder gekruid gerecht. Professionele streetfood-verkopers bereiden het deeg op een acrobatische manier te vergelijken met wat pizzabakkers met hun deeg doen: het op een hand door de lucht draaien en slingeren van deeg om het uit te rekken.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |