R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
ROSCON DE AREQUIPE

2 broodringen gevuld met dulce de leche, Colombia


7 g gedroogde gist
200 ml of wat meer warm water
4 koppen patentbloem of broodmeel
1 tl zout
1/2 kop suiker, plus extra voor garnering
1/2 kop ongezouten boter, gesmolten
1 el vanille-extract
2 grote eieren op kamertemperatuur
1 losgeklopt ei
2 el gesmolten boter
2 koppen dulce de leche


Bereiding


Klik hier voor de bereiding van dulce de leche.

Doe 4 el warm water, de helft van de suiker en de gist in een kommetje en roer tot de gist is opgelost. Terzijde zetten en 10 minuten laten staan.

Doe de bloem, het zout, de overige suiker, het water en het gistmengsel in een kom en meng ze.
Voeg de boter, vanille en de eieren toe en meng weer tot de ingrediënten samenkomen. Kneed de massa op een met bloem bestoven werkblad door tot een elastisch deeg (8 à 10 minuten). Voeg zonodig water of wat bloem toe.

Doe het deeg in een ingevette kom en bedek die met plastic folie. Zet de kom op een warme plaats en laat het deeg daar tot het dubbele volume rijzen (ca 2 uur).

Kneed het gerezen deeg kort (1/2 minuut) door en verdeel het vervolgens in 2 evengrote stukken.

Vorm van één van de stukken een cylinder en rol die uit tot een rechthoek.

Breng op het midden van de rechthoek parallel aan de lange zijdes van de lap deeg een strook/baan dulce de leche aan. Rol de rechthoek daarna vanuit één van de lange zijdes op. Zorg dat de naad van de rol onder komt ligt.

Buig de twee uiteindes van de cylinder naar elkaar en laat ze aansluiten zodat je een ring krijgt. Om de uiteindes een beetje "strak" aan te laten sluiten, is het raadzaam eerst een stukje van de uiteindes af te snijden.
 
Herhaal de "procedure" voor het andere stuk deeg.

Leg beide broodringen op een met bakpapier beklede bakplaat. Neem een stevige, scherpe schaar en knip aan de zijkant openingen in de deegcirkels met een tussenruimte van steeds 4 centimeter.

Kluts een ei en klop er 2 eetlepels gesmolten boter door. Bestrijk er de bovenkant van de ringen mee.

Schuif de bakplaat de voorverwarmde oven in en bak de ringen tot ze goudbruin kleuren en van binnen goed doorgaard zijn (15 à 20 minuten).

Strooi wat suiker over de ringen en laat ze wat afkoelen voor ze te serveren.


Info













naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________