|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Zwitserland 4 à 6 kipfilets 6 à 8 schijfjes zwitserse kaas (gruyère, emmenthal) 1/2 kop mayonaise 1/2 kop zure room 3/4 kop geraspte parmezaan 1/2 tl zout 1/2 tl peper 1 tl knoflookpoeder voor erbij: gekookte rijst Bereiding Verwarm de oven voor (190 C) Dep de kipfilets droog met keukenpapier en leg ze in een ovenschaal van ca 22 bij 32 cm. Leg de schijfjes kaas op de kipfilets. Meng in een kom de mayonaise, zure room, 1/2 kop parmezaanse kaas, zout, peper en knoflookpoeder. Spreid het mengsel uit over de kipfilets en strooi er de rest van de Parmezaanse kaas over. Bak de kip ca 35 minuten in de voorverwarmde oven en controleer dan of de filets van binnen gaar zij. Als je in de filets prikt moet het vocht dat er uitloopt helemaal helder zijn. Wordt gewoonlijk geserveerd met rijst. Een salade is natuurlijk ook prima. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |