i
n
t
e
r
n
a
t
i
o
n
a
a
l
i
n
t
e
r
n
a
t
i
o
n
a
R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Argentinië
Australië
België
Brazilie
Bulgarije
Canada
Caraïben
Chili
China
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Griekenland
Guatemala
Hongarije
Ierland
India
Indonesië
Iran
Israël
Italië
Japan
Kazachstan
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Noorwegen
Oostenrijk
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Tanzania
Thailand
Tibet
Tjechië
Turkije
Tunesië
Venezuela
U.S.A.
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
ROMIGE KIP MET KERRIE EN MANGOCHUTNEY






500 g kipfilet
1 flinke el kerriepoeder
1 ui
4 stengels bleekselderij
4 el mangochutney
1 el zonnebloemolie
125 ml creme fraiche
1 el citroensap
zout en peper


Bereiding


Maak eerst de chutney. Zie het recept "Mangochutney" op deze site.
Snipper de ui, snijd de bleekselderij in smalle boogjes en de kipfilet in blokjes.
Verhit de olie in een pan en bak de kipfiletstukjes aan. Strooi er zout en peper over en vervolgens de kerrie. Laat die een paar minuten onder voortdurend roeren meebakken.
Voeg de ui en de bleekselderij toe en roerbak het geheel nog 3 minuten.
Roer de chutney, het citroensap en de crème fraiche door het kipmengsel en breng het geheel op temperatuur.
Laat het gerecht nog een een minuut of vijf pruttelen of tot de kipstukjes gaar zijn.
Proef en voeg indien nodig nog wat zout, peper en/of citroensap toe.


Info


Dit op het oog misschien wat simpele gerecht smaakt verassend lekker. De combinatie van zoet, zuur, pittig en romig vraagt om een eenvoudige begeleiding. Serveer de kip met witte rijst en bijvoorbeeld sperziebonen of broccoli.


Home

Rubrieken:

Hapjes:
•  Tapas
•  Appetizers

Voorgerechten:
•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

•  Groenten
•  Fruit
______________

•  Brood
•  Granen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
•  Aardappels
•  Linzen
•  Bonen
______________

Gevogelte:
•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen

Vlees:
•  Rund
•  Varken
•  Lam
•  Diversen

Vis/Zeevruchten

Kazen

Eieren
______________

Paddenstoelen

Noten en Zaden

Dressings en
Sauzen


Kruiden en Specerijen
______________

Specials

Maten en
gewichten


Contact
______________