i n t e r n a t i o n a a l i n t e r n a t i o n a |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Argentinië Australië België Brazilie Bulgarije Canada Caraïben Chili China Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Griekenland Guatemala Hongarije Ierland India Indonesië Iran Israël Italië Japan Kazachstan Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Noorwegen Oostenrijk Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Tanzania Thailand Tibet Tjechië Turkije Tunesië Venezuela U.S.A. Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
500 g kipfilet 1 flinke el kerriepoeder 1 ui 4 stengels bleekselderij 4 el mangochutney 1 el zonnebloemolie 125 ml creme fraiche 1 el citroensap zout en peper Bereiding Maak eerst de chutney. Zie het recept "Mangochutney" op deze site. Snipper de ui, snijd de bleekselderij in smalle boogjes en de kipfilet in blokjes. Verhit de olie in een pan en bak de kipfiletstukjes aan. Strooi er zout en peper over en vervolgens de kerrie. Laat die een paar minuten onder voortdurend roeren meebakken. Voeg de ui en de bleekselderij toe en roerbak het geheel nog 3 minuten. Roer de chutney, het citroensap en de crème fraiche door het kipmengsel en breng het geheel op temperatuur. Laat het gerecht nog een een minuut of vijf pruttelen of tot de kipstukjes gaar zijn. Proef en voeg indien nodig nog wat zout, peper en/of citroensap toe. Dit op het oog misschien wat simpele gerecht smaakt verassend lekker. De combinatie van zoet, zuur, pittig en romig vraagt om een eenvoudige begeleiding. Serveer de kip met witte rijst en bijvoorbeeld sperziebonen of broccoli.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Tapas • Appetizers Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ • Groenten • Fruit ______________ • Brood • Granen • Noedels • Pasta • Rijst • Aardappels • Linzen • Bonen ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen Vlees: • Rund • Varken • Lam • Diversen Vis/Zeevruchten Kazen Eieren ______________ Paddenstoelen Noten en Zaden Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Maten en gewichten Contact ______________ |