|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
ROMIGE AVOCADOSOEP
crema de aguacate, 4 à 6 p., Colombia 3 avocado's, geschild en in stukken gesneden 1 l groentenbouillon 1 ui, in stukjes 2 tl imoensap 1 teen knoflook, geperst 250 ml (slag)room 1/4 tl komijn een klont boter zout en peper voor de garnering: chilivlokken olijfolie stukjes avocado vers korianderblad Verhit 1 el boter in een soeppan en fruit er de uisnippers en de knoflook glazig in (4 minuten). Voeg halverwege de komijn toe. Voeg de bouillon toe en als die aan de kook is de avocado's op een halve avocado na voor de garnering. Plaats als het geheel weer op temperatuur is het deksel op de pan en laat de soep 6 à 8 minuten zachtjes pruttelen. Pureer het geheel tot een gladde massa. Voeg de room toe en breng de soep opnieuw op temperatuur maar laat die niet meer koken. Voeg het limoensap toe en zout en peper naar smaak. Laat de soep nog een paar minuten op smaak komen en schep die dan in kommen of borden. Garneer de soep met wat stukjes avocado, wat chilivlokken, wat druppels olijfolie en wat fijngehakt korianderblad. Avocado is al romig van zichzelf en wat mij betreft is 150 ml room dan ook meer dan voldoende. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |