R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ROMIGE AVOCADOSOEP

crema de aguacate, 4 à 6 p., Colombia





3 avocado's, geschild en in stukken gesneden
1 l groentenbouillon
1 ui, in stukjes
2 tl imoensap
1 teen knoflook, geperst
250 ml (slag)room
1/4 tl komijn
een klont boter
zout en peper

voor de garnering:
chilivlokken
olijfolie
stukjes avocado
vers korianderblad


Bereiding


Verhit 1 el boter in een soeppan en fruit er de uisnippers en de knoflook glazig in (4 minuten). Voeg halverwege de komijn toe.

Voeg de bouillon toe en als die aan de kook is de avocado's op een halve avocado na voor de garnering.
Plaats als het geheel weer op temperatuur is het deksel op de pan en laat de soep 6 à 8 minuten zachtjes pruttelen.

Pureer het geheel tot een gladde massa.

Voeg de room toe en breng de soep opnieuw op temperatuur maar laat die niet meer koken.
Voeg het limoensap toe en zout en peper naar smaak. Laat de soep nog een paar minuten op smaak komen en schep die dan in kommen of borden.

Garneer de soep met wat stukjes avocado, wat chilivlokken, wat druppels olijfolie en wat fijngehakt korianderblad.


Info


Avocado is al romig van zichzelf en wat mij betreft is 150 ml room dan ook meer dan voldoende.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________